Economic Local

Firma de salubritate din Iași cheltuie 1 milion de euro pe motorină! Furnizorii sunt austriecii de la compania OMV Petrom

Publicat: 05 iun. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Firma de salubritate din Iași cheltuie 1 milion de euro pe motorină Furnizorii sunt austriecii de la compania OMV Petrom
Austriecii de la OMV Petrom vor furniza motorină Euro6 firmei de salubritate din Iași

OMV Petrom a câștigat contractul de 1 milioan de euro privind furnizarea mai multor cantități de motorină pentru parcul auto deținut de Salubris SA, firma de salubritate a municipalității

Salubris SA, firma de salubritate a Primăriei Iași, a finalizat o nouă achiziție. Recent, a fost încheiată procedura pentru furnizarea mai multor cantități de motorină Euro 6. Contractul, în valoare de 5.120.000 de lei, aproape 1 milion de euro, a fost câștigat de compania OMV Petrom Marketing, deținută de austrieci.

În 2021, aceasta a înregistrat o cifră de afaceri de 18.913.092.336 de lei, aproape 3,7 miliarde de euro, profit de 500 de milioane de lei, datorii de 1,3 miliarde de lei și un număr de 185 de angajați. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni. Atribuirea a fost realizată fără publicarea prealabilă a unei invitații la procedura concurențială de ofertare. De menționat că OMV Petrom trebuia să plătească o taxă de solidaritate în România, de aproape 1 miliard de euro, dar deputații au votat varianta cu doar 300 de milioane de euro.

Firma de salubritate cheltuie 500.000 de euro pentru piesele auto

Totodată, Salubris SA a finalizat altă procedură din cadrul programului anual. Este vorba despre licitația privind furnizarea mai multor loturi de piese auto pentru garajul din dotare. Valoarea estimată a contractului este 2.436.520 de lei, fără TVA, aproape 500.000 de euro.

Comisia de evaluare a desemnat câștigătorii licitației: Auto Technic Solution SRL, Sorgeti SRL, Railex SRL, Mec-Diesel SRL și Romdav SRL. Valoarea finală a contractului s-a încadrat în prevederea bugetară. Procedura a fost împărțită în 19 loturi. Conform autorității contractante, necesarul constă în piese auto pentru autovehicule Multicar, Dacia, Volkswagen, Iveco, Man, Renault, Daf, Mercedes, utilaje de tip Nilfisk, Schaeff, Kramer, JCB, Komatsu sau Tana.

Câinii de la padocul din Tomești vor beneficia de servicii medicale de 150.000 de euro

Nu în ultimul rând, Salubris SA va cheltui nu mai puțin de 150.000 de euro pentru furnizarea mai multor servicii medicale pentru câinii de la padocul din Tomești. Recent, procedura a fost finalizată. Contractul a fost câștigat de societatea Rali Vet Farm SRL, cu sediul în Târgu Frumos. Firma este administrată de Ecaterina Alina Dulgheru, dar este controlată de Florin Dulgheru, primarul PNL al comunei Valea Lupului, medic veterinar de profesie.

În 2021, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 1,4 milioane de lei, profit de 389.075 de lei, datorii de 594.242 de lei și un număr de 10 angajați. Salubris a stabilit și un ncecar legat de numărului de intervenții lunare: sterilizare câini masculi – 60, sterilizare câini femele – 90, vaccinare – 140, eutanasiere – 50, microcipare – 140, examinare zilnică – 800 etc. Procedura vizează un contract de prestări servicii cu o durată de 12 luni. Autoritatea contractantă a lansat o licitație și pentru furnizarea unei autoutilitare ce urma să fie folosită la activitatea de ecarisaj.

Comentarii
  • Rusine celor din conducerea Salubris care fac afaceri cu Omv firma rusilor de casa si firma austriaca care nune vrea in shenghen ,cum puteti sa faceti afaceri cu firma ruseasca a statului austriac care nune vrea in shenghenla ordinul lui putin ,Salubris firma de casa a lui chirica care jacmaneste iesenii cu facturi exorbitante sa poata sa faca afaceri cu firma ruseascaa statului austriac .alooooooo Dnaaaaaa se aude !!!!!

Adauga un comentariu