Local

Firmă de transport, paravan pentru afaceri de sute de mii de euro! Peste un kilogram de cocaină a ajuns pe mâna patronilor! „Mascații” i-au ridicat! – FOTO, VIDEO

Publicat: 07 mart. 2020

O femeie suspectată de trafic de droguri de mare risc a fost lăsată de judecători să meargă acasă. Soțul acesteia și un angajat pe postul de șofer au fost arestați preventiv ieri pentru 30 de zile. Firma patronată de cei doi soți din județul Botoșani efectua curse pe ruta Scoția – România. Cocaina găsită de procurorii DIICOT ar fi fost adusă în țară din Marea Britanie

Administratorii unei firme de transport au fost încătușați, alături de un angajat pe postul de șofer, de către oamenii legii, sub acuzația de trafic de droguri de mare risc. Ieri după-amiază, cei trei au fost duși de către procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), cu propunere de arestare preventivă, în fața magistraților Tribunalului Iași.

„Instanța admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, privind luarea măsurii arestării preventive a inculpaților Vasiliu Cristinel Nicușor (cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de introducere fără drept în țară de droguri de mare risc) și Ababei Bogdan Marian (cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere fără drept în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc) și, în consecință, dispune arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile. Respinge, ca nefondată, propunerea privind luarea măsurii arestării preventive a inculpatei Vasiliu Mariana. Ia față de inculpată, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile”, au precizat ieri magistrații din cadrul Tribunalului Iași.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

45.000 de euro pe kilogram

Pe data de 5 martie 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc.

„Inculpatul V.C.N., administrator al unei societăți de transport internațional de persoane și colete, care, în principal, efectuează curse pe ruta România – Scoția, a introdus în țară, prin intermediul societății, importante cantități de droguri de mare risc, pe care ulterior le-a comercializat, contra sumei de aproximativ 45.000 de euro pe kilogram. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că inculpatul A.B.M., șofer în cadrul societății deținute de către inculpatul V.C.N., a preluat în cursul zilei de 2 martie 2020 de pe teritoriul Marii Britanii un colet ce conținea o cantitate importantă de cocaină, pe care i-a predat-o inculpatului V.C.N., imediat după ce acesta a revenit pe teritoriul României”, au precizat anchetatorii.

Conform anchetatorilor, pe data de 4 martie 2020, procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a lui Cristinel Vasiliu și a soției sale, Mariana Vasiliu, imediat după ce aceștia ar fi încercat să comercializeze cantitatea de 1,025 kilograme de cocaină în municipiul Iași.
De asemenea, procurorii DIICOT au efectuat cinci percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sumele de 2.100 de lei și 42.800 de lire sterline și trei autoturisme și autoutilitare, ce ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor.

„Cei trei inculpați au fost prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul angajaților din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași. De asemenea, suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale”, au adăugat procurorii.

Soții Vasiliu, care domiciliază în satul Vlădeni-Deal, din comuna Frumușica, județul Botoșani, au o firmă de transport ce efectuează curse din România, în Marea Britanie.

Comentarii
  • Si doar i-am zis lui Cristi sa nu mai faca prostii. Drogul alb e periculos. Daca vrei sa te imbogatesti peste noapte, cumpara tată cupiane de calatorie de la pensionari cu reducere 50% si le decontezi la Ministerul Transpirturilor. Eu asa am facut, (Dinte Costel SC Farmacom Impex si Micedu Company) m-au prins dar macar sunt liber, n-au ce sa-mi faca…

  • Unu-i Dinte in Iasul asta…are autocare, firme de transport in Iasi, Pascani, are bani, e tiganul cu valoare ce fura autocare confiscate-n tari straine ca frina nu le tine, vopseau îi sarita si actele-n vechite!!!

  • Asta e marea problema! Imediat le da drumu! Pai daca la un kilogram de cocaina ni se mai face mila si le dam drumu, ….atunci sigur suntem pe directia gresita! Tara asta o sa ajunga rau tare! Trebuie plecat repede de aici.

  • Nu putem sti si noi cine e judecatorul care i s a facut asa mila si i a dat drumu cucoanei ? Pe bune! 1 kilogram de cocaina!!!! De asta isi permit jegurile sa faca orice de la droguri la trafic.

  • Bai, vorbeam cu Dinte Si zice ca are unul care il zgindărăste…Dinte e relax, la ce bani are. A fost Politia Locala, amenda lui Dinte 500 lei, 500 si la gabori…toti multumiti

Adauga un comentariu