Local

Firmă de transport, paravan pentru afaceri de sute de mii de euro! Peste un kilogram de cocaină a ajuns pe mâna patronilor! „Mascații” i-au ridicat! – FOTO, VIDEO

Publicat: 07 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

O femeie suspectată de trafic de droguri de mare risc a fost lăsată de judecători să meargă acasă. Soțul acesteia și un angajat pe postul de șofer au fost arestați preventiv ieri pentru 30 de zile. Firma patronată de cei doi soți din județul Botoșani efectua curse pe ruta Scoția – România. Cocaina găsită de procurorii DIICOT ar fi fost adusă în țară din Marea Britanie

Administratorii unei firme de transport au fost încătușați, alături de un angajat pe postul de șofer, de către oamenii legii, sub acuzația de trafic de droguri de mare risc. Ieri după-amiază, cei trei au fost duși de către procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), cu propunere de arestare preventivă, în fața magistraților Tribunalului Iași.

„Instanța admite propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, privind luarea măsurii arestării preventive a inculpaților Vasiliu Cristinel Nicușor (cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de introducere fără drept în țară de droguri de mare risc) și Ababei Bogdan Marian (cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere fără drept în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc) și, în consecință, dispune arestarea preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile. Respinge, ca nefondată, propunerea privind luarea măsurii arestării preventive a inculpatei Vasiliu Mariana. Ia față de inculpată, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile”, au precizat ieri magistrații din cadrul Tribunalului Iași.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

45.000 de euro pe kilogram

Pe data de 5 martie 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc.

„Inculpatul V.C.N., administrator al unei societăți de transport internațional de persoane și colete, care, în principal, efectuează curse pe ruta România – Scoția, a introdus în țară, prin intermediul societății, importante cantități de droguri de mare risc, pe care ulterior le-a comercializat, contra sumei de aproximativ 45.000 de euro pe kilogram. În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că inculpatul A.B.M., șofer în cadrul societății deținute de către inculpatul V.C.N., a preluat în cursul zilei de 2 martie 2020 de pe teritoriul Marii Britanii un colet ce conținea o cantitate importantă de cocaină, pe care i-a predat-o inculpatului V.C.N., imediat după ce acesta a revenit pe teritoriul României”, au precizat anchetatorii.

Conform anchetatorilor, pe data de 4 martie 2020, procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de Poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a lui Cristinel Vasiliu și a soției sale, Mariana Vasiliu, imediat după ce aceștia ar fi încercat să comercializeze cantitatea de 1,025 kilograme de cocaină în municipiul Iași.
De asemenea, procurorii DIICOT au efectuat cinci percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sumele de 2.100 de lei și 42.800 de lire sterline și trei autoturisme și autoutilitare, ce ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor.

„Cei trei inculpați au fost prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul angajaților din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași. De asemenea, suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale”, au adăugat procurorii.

Soții Vasiliu, care domiciliază în satul Vlădeni-Deal, din comuna Frumușica, județul Botoșani, au o firmă de transport ce efectuează curse din România, în Marea Britanie.

Adauga un comentariu