Economic Local

Firma patronată de afaceristul Valeriu Iftime vrea să aducă echipamente pentru școlile din județul Iași! Contractul este de 100.000 de euro

Publicat: 04 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Firma patronată de afaceristul Valeriu Iftime vrea să aducă echipamente pentru școlile din județul Iași Contractul este de 100.000 de euro
Noi achiziții de tablete sunt anunțate în comunele din județul Iași

Școlile din comuna Ion Neculce vor fi dotate cu echipamente pentru susținerea orelor on-line. La procedura organizată de autoritatea contractantă au fost depuse 2 oferte, printre care și cea a firmei controlate de afaceristul Valeriu Iftime

Primăriile din județul Iași continuă achiziția de tablete. Recent, Primăria comunei Ion Neculce a demarat o licitație privind achiziția echipamentelor pentru susținerea orelor on-line. Valoarea estimată a contractului este de 547.049 de lei fără TVA, aproape 100.000 de euro. Fondurile sunt asigurate prin Programul Operațional de Competitivitate. La procedură au fost depuse 2 oferte din partea Elsaco Solutions SRL și Union Co SRL. Prima societate are sediul social în Botoșani și este controlată de Valeriu Iftime, care este și patronul clubului de fotbal FC Botoșani.

În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 34,4 milioane de lei, profit de 2,1 milioane de lei, datorii de 19,9 milioane de lei, cu un număr de 28 de angajați. În ceea ce privește societatea Union Co SRL, în 2020 a înregistrat vânzări de 22,1 milioane de lei, profit de 669.810 de lei, cu un număr de 20 de angajați. Unic asociat în firmă apare Agnes Sezso. Echipamentele trebuie să aibă o garanție de minimum 2 ani. Și Primăria comunei Oțeleni organizează o licitație similară.

Autoritatea contractantă a stabilit necesarul de echipamente

Conform necesarului, vor fi cumpărate 298 de tablete, laptop – 14 bucăți, cameră web – 14 bucăți, proiector – 14 bucăți, router wireless – 8 bucăți, ecran protecție – 14 bucăți, tabletă grafică – 14 bucăți. Tabletele vor avea sistem Android 10, procesor Quad-core 1.5 GHz, memorie internă 16 GB, 2GB RAM.

„Nivelul actual de dotare a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Ion Neculce este insuficient pentru a asigura accesul elevilor și cadrelor didactice la mijloacele tehnologice necesare în vederea derulării în condiții optime a procesului educațional îmn mediul on-line. Având în vede situația epidemiologică și iminența unui nou val de infectare cu noul coronavirus, posibilitatea ridicată de aplicare a scenariului galben sau a scenariului roșu și nivelul actual slab dezvoltat de dotare a unităților de învățământ preuniversitar, se evidențiază necesitatea investiției în echipamente electronice”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Șipote a organizat o licitație similară

Totodată, și Primăria Șipote, județul Iași, a demarat licitația pentru furnizarea de echipamente, cu o valoare estimată de 827.174 de lei fără TVA. Conform caietului de sarcini, vor fi furnizate 508 tablete, 48 laptopuri și 33 camere web. Echipamentele vor ajunge la 5 școli gimnaziale din localitate: Șipote, Iazu Nou, Iazu Vechi, Chișcăreni și Hălceni. Tabletele trebuie să aibă sistem de operare Android 10, procesor Quad-core 1.5 GHz, memorie internă 16 GB și 2GB RAM.

„Ofertanții vor prezenta dovezi relevante privind aria de acoperire din care reiese clar că toată suprafața locuită a comunei este deservită. În cazul în care, ulterior, se constată că există elevi care nu beneficiază de semnal suficient se vor lua măsuri de înștiințare a furnizorului cu privire la aceste situații, iar acesta, inclusiv prin contract, se va obliga să realizeze modernizarea infrastructurii”, sunt cerințele autorității contractante.

Inspectoratul Județean Iași a finalizat deja o astfel de achiziție.

Adauga un comentariu