Local

Vodafone a câştigat licitaţia pentru furnizarea de tablete şcolare în judeţul Iaşi. Valoarea contractului este de milioane de lei

Publicat: 04 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Vodafone a câştigat licitaţia pentru furnizarea de tablete şcolare în judeţul Iaşi. Valoarea contractului este de milioane de lei
Sediul Inspectoratului Școlar Județean Iași, de pe strada Nicolae Bălcescu

Inspectoratul Şcolar Judeţean din Iaşi a organizat o licitaţie pentru achiziţia de tablete şcolare în judeţul Iaşi. Licitaţia care a fost anunţată, la acea dată, în exclusivitate de BZI.RO s-a finalizat. Conform datelor obţinute de jurnalişti, compania Vodafone România a câștigat contractul.

Cu o valoare ofertă de 2.301.787 lei fără TVA, Vodafone va furniza 3.707 tablete care vor fi folosite în învăţământul preuniversitar.

Cea mai mică ofertă a câștigat licitaţia

Principalul criteriu după care operatorul de telefonie Vodafone a câştigat licitaţia a fost preţul scăzut. Aşadar, rivalii acestora a oferit un preţ mai mare, iar din aceste considerente aceştia au pierdut. În licitaţia pornită la începutul lui decembrie 2020 s-au înscris doi competitori. Vorbim de Vodafone şi Orange, ambii operatori de telefonie mobilă.

Firma care va furniza tabletele trebuie să asigure o garanție a echipamentelor de minimum 36 de luni. Conform caracteristicilor tehnice, o tabletă trebuie să aibă sistem de operare Android 10, să suporte extensii de tip TXT, PDF, MP3, WORD, EXCEL etc. Procesorul trebuie să fie octa-core (4 x 1.5 GHz + 4x 1.5GHz), RAM 3GB, memorie internă 16 GB, memorie externă cu suport până la 128 GB. Tableta trebuie să aibă microfon încorporat, difuzor încorporat, cameră foto, USB. Greutatea echipamentului nu va depăși 550 de grame fără husa de protecție.

„Prin achiziția realizată se va asigura accesul elevilor la procesul de învățare în mediul on-line, prin dotarea acestora cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informației de tipul tabletelor școlare astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura on-line, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ. Obiectivul general este îmbunătățirea calității învățământului la distanță și dezvoltarea unor tehnologii sub formă de platforme de e-learning pentru îmbunătățirea calității învățământului și acordarea de șanse egale tuturor elevilor”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu