Economic Local

Firme din Iași amendate cu aproape 100.000 de lei de Garda de Mediu. Incendiile de vegetație s-au înmulțit în anul 2020

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Firme din Iași amendate cu aproape 100.000 de lei de Garda de Mediu. Incendiile de vegetație s-au înmulțit în anul 2020
Garda de Mediu Iași a amendat cu aproape 100.000 de lei operatorii economici care au poluat aerul din Iași

Firmele din Iași care au încălcat legislația au fost amendate de Garda de Mediu cu aproape 100.000 de lei, în ultimele două luni. Neregulile constatate de comisarii de la Garda de Mediu Iași sunt lipsa actelor de reglementare pentru proiecte sau activități, nerespectarea obligațiilor privind protecția atmosferei, neluarea măsurilor de salubrizare, gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor, arderea vegetației uscate, a stufului sau tufărișurilor fără acceptul autorității pentru protecția mediului

Comisarii din cadrul Gărzii de Mediu au amendat firmele din Iași cu aproape 100.000 de lei pentru neregulile constatate în urma verificărilor. În lunile iulie-august 2020, comisarii de mediu din Iași au efectuat 134 de inspecții planificate și neplanificate, dintre care 87 de controale în domeniul controlului poluării industriale și 47 de controale în domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor naturale protejate. Controalele realizate au vizat soluționarea sesizărilor înregistrate la instituția de mediu, precum și verificarea primăriilor din județ privind gestionarea deșeurilor.

Firmele din Iași nu respectă măsurile de salubrizare, fiind reclamate la Garda de Mediu Iași

Primăriile din Iași au fost verificate de comisarii de mediu, care au controlat gestionarea deșeurilor, astfel că au fost aplicate amenzi, în acest domeniu, în valoare de 20.000 de lei. Pentru neconformitățile constatate la firmele din Iași au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 80.000 de lei. Potrivit comisarilor de mediu din Iași, cele mai grave probleme au fost la arderile necontrolate de vegetație uscată, dar și gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor.

Ieșenii care au solicitat fonduri europene pentru investiții în agricultură, verificați de Garda de Mediu Iași

Comisarii de mediu au desfășurat în această perioadă și alte activități conform cu atribuțiile legale: întocmirea de puncte de vedere în cadrul procedurii de reglementare a proiectelor, participarea la ședințele de avizare tehnică a planurilor și proiectelor, la ședințe de dezbateri publice, la întâlniri cu societatea civilă, cu mediul universitar, precum și la întrunirile determinate de pandemia COVID-19 ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

Amenzi de aproape un milion de lei, aplicate de Garda de Mediu Iași în anul 2020, pentru poluare

În primul semestru al anului 2020, comisarii de la Garda de Mediu Iași au realizat 603 inspecții neplanificate și planificate, dintre acestea 429 de controale sunt în domeniul controlului poluării industriale și 174 de controale în domeniul biodiversității, biosecurității și ariilor naturale protejate. Controalele efectuate din anul 2020 au vizat, cu prioritate, soluționarea sesizărilor înregistrate la Garda de Mediu Iași, precum și verificarea proiectelor depuse spre finanțare sau finanțate deja prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Adauga un comentariu