Actualitate

Fiul procurorului Niță din Constanța s-a sinucis cu arma tatălui său. Noi detalii din anchetă

Publicat: 21 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fiul procurorului Niță din Constanța s-a sinucis cu arma tatălui său. Noi detalii din anchetă
Petrică Niță și-a luat adio de la tatăl său printr-un mesaj audio trimis pe telefon

Duminică, 20 noiembrie, procurorul Teodor Niță a sunat la serviciul de urgență anunțând că fiul său s-a împușcat şi a solicitat ajutor. Din primele informaţii, se pare că fiul și-a tras un glonț în cap chiar cu arma tatălui său, având în vedere că procurorul din Constanța nu şi-ar fi păstrat pistolul conform legii.

Precizăm că legea prevede că titularul dreptului de deținere este obligat să păstreze armele şi muniţiile letale la domiciliul sau la reședința menționată în permisul de armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, omologate de Autoritatea Naţională pentru Omologarea Armelor şi Muniţiilor, care sunt asigurate cu cel puțin două sisteme de închidere independente, cu cheie sau cifru, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate.

Fiul procurorului Niță din Constanța s-a sinucis

Fiul procurorului Niță din Constanța a fost găsit mort în apartamentul său. Surse din anchetă au precizat că Teodor Niță își ținea pistolul într-o casetă, nu într-un seif, iar o astfel de casetă este destul de ușor de spart.

„Dulapurile sau, după caz, casetele trebuie să fie prevăzute cu compartimente diferite care să fie asigurate fiecare cu câte un sistem de închidere, pentru păstrarea muniției separat de arme, a închizătoarelor aparținând carabinelor şi, după caz, a piesei a treia la arme letale lungi cu ţevi basculante. Armele letale lungi cu sistem de funcţionare semiautomat se păstrează numai asigurate cu dispozitiv special, omologat în condiţiile legii, destinat pentru blocarea trăgaciului”, se mai arată în HG 103/2005 privind condițiile păstrării și securității armelor letale și a munițiilor.

Conform detaliilor oferite de apropiaţii bărbatului în vârstă de 31 de ani, acesta era executor judecătoresc, aştepta un copil, însă ar fi avut probleme în căsnicie. Înainte de a comite gestul extrem, se pare că fiul procurorului Niță i-a trimis un mesaj de adio tatălui său, însă a fost prea târziu ca cineva să facă ceva pentru a-l salva.

De altfel, în noaptea de 8 noiembrie, un adolescent în vârstă de 13 ani, Ioan, fiul unui preot din Mehedinți a recurs și el la un gest necugetat.

Ce se afla în biletul de adio al fiului procurorului Niță

Petrică Niță, fiul cunoscutului procuror din Constanța, Teodor Niță, și-a luat viața duminică, 20 noiembrie, cu arma tatălui său. Înainte de a-și pune capăt zilelor, acesta a trimis un mesaj de adio.

Un alt tânăr ce a recurs la acest gest este și Florin Zalomir, jandarm și fost campion la scrimă, care s-ar fi sinucis împușcându-se în cap.

Surse ale anchetei precizează că imediat ce a ajuns acasă, fiul procurorului Niță s-a împușcat în cap. Echipajul medical a ajuns de urgență la fața locului i-a acordat primele îngrijiri medicale, l-a transportat intubat la spital, însă doctorii au fost nevoiți să declare decesul la scurt timp după ce tânărul a intrat în stop cardio-respirator.

„Poliţiştii Secţiei 3, dar şi criminalişti şi poliţişti de investigaţii criminale s-au deplasat la faţa locului, pentru efectuarea cercetării la faţa locului, în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Concomitent, la faţa locului s-au deplasat 2 autospeciale SMURD din cadrul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa, respectiv un echipaj de prim ajutor şi un echipaj de terapie intensivă mobilă”, a transmis IPJ Constanța.

Petrică Niță și-a luat adio de la tatăl său printr-un mesaj audio trimis pe telefon, îi spunea că îl iubește, și că tot ce și-a dorit pe această lume a fost să iubească. Tatăl a primit mesajul și a venit cât a putut de repede, însă, cu toate acestea, a fost prea târziu.

Tânărul în vârstă de 31 de ani era căsătorit și urma să fie tată pentru a doua oară, soția lui fiind însărcinată. Iar potrivit apropiaților, acesta nu ar fi avut datorii sau probleme financiare. De altfel, din 2020, bărbatul era executor judecătoresc.

Vecinii tânărului spun că acesta avea o viață discretă și era extrem de izolat. Cu toate că se mutate cu un an în urmă cu chirie în blocul din Constanța, bărbatul nu avea interacțiuni cu aceștia și nici nu părea să aibă prieteni care să îl viziteze prea des.

Cu atât mai mult, cei care locuiesc în bloc spun că nu au auzit nimic din apartamentul bărbatului în momentul în care acesta și-a luat viața.

Ușa apartamentului a fost izolată de autorități, iar pe scara blocului sunt încă urme de sânge. Urmează ca astăzi, 21 noiembrie, anchetatorii să revină la fața locului unde fiul procurorului Niță s-a sinucis, pentru a ridica imaginile de pe camerele de supraveghere.

Adauga un comentariu