Prima pagină » Local » Fiul unui constructor din Iași vrea să ridice un bloc pe strada Elena Doamna! Afacerea este la mâna arhitecților – FOTO

Fiul unui constructor din Iași vrea să ridice un bloc pe strada Elena Doamna! Afacerea este la mâna arhitecților – FOTO

12 iul. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Local

Erik Melinte, fiul constructorului Constantin Melinte, a inițiat un PUZ pentru construirea unui bloc pe strada Elena Doamna, nr. 17. Terenul din centrul Iașului a costat 300.000 de euro. Recent, proiectul nu a primit avizul de oportunitate

Constantin Melinte, patronul unei firme de construcții din Iași, vrea să investească în imobiliare. Însă nu direct, ci prin intermediul fiului de 22 de ani, Erik Melinte. Tânărul apare ca proprietar al unui teren de 572 de metri pătrați, de pe strada Elena Doamna, nr. 17, în apropierea Palatului de Justiție.

Amplasamentul este identificat lângă linia de tramvai ce face legătura cu Stația Pădurii. Erik Melinte a cumpărat terenul de la Vasilică Dulgheru, în 2021. A achitat nu mai puțin de 300.000 de euro. Recent, proprietarul terenului a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei clădiri cu funcțiuni mixte, locuințe, servicii și comerț. Proiectul a fost pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Însă membrii nu au avizat favorabil proiectul și l-au amânat pentru următoarea ședință. Deocamdată nu sunt detalii legate de indicatorii urbanistici solicitați pentru zona respectivă.

Afaceristul nu mai apare în firma de construcții

Constantin Melinte deținea, în trecut, societatea Mega Edile SRL, dar din cauza problemelor cu Fiscul a ieșit din firmă și a trecut-o pe numele rudelor. Acum, aceasta se află în insolvență. La un moment dat, reporterii BZI l-au întrebat pe afacerist despre proiectul de pe strada Elena Doamna.

A transmis că nu are detalii despre investiție și că a uitat că deține un teren în centrul Iașului. În acest moment, proprietatea este împrejmuită cu panouri ce promovează un complex imobiliar din județul Iași. Deocamdată, proiectul beneficiază de un certificat de urbanism, emis de Primăria Iași.

Afaceristul a primit avizul de oportunitate din partea comisiei

Pe ordinea de zi a CTATU a fost prezent și proiectul afaceristului Cătălin Drăgan, patronul societății Teomalis SRL. Conform PUZ, ar urma să construiască o locuință individuală cu regimul de înălțime D+P+2E. Suprafața de teren disponibilă este de 337 de metri pătrați și este identificată pe strada Maior Eremia Popescu, nr. 33 – 35, în apropierea Palatului de Justiție. Vecinii au arătat că imobilul propus spre construire ar fi fost prea aproape de blocul 331 și că intenția dezvoltatorului nu era clară în ceea ce privea funcțiunea acestuia. Mai precis, reclamanții au vrut să se asigure ca locuința individuală să nu fie transformată în locuință colectivă, ceea ce ar fi aglomerat și mai mult zona din cauza numărului de autoturisme. În consecință, judecătorii au decis să anuleze documentele emise de Primăria Iași.

Drăgan nu avea nici avizul unic eliberat de Consiliul Județean Iași. Afaceristul nu a renunțat la proiect și a reluat procesul de avizare. Astfel, CTATU a emis avizul de oportunitate. PUZ-ul urmează să fie supus votului din nou în Consiliul Local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *