Local

Judecătorii au dat de pământ cu proiectul imobiliar din centrul Iașului, ce aparține dezvoltatorului Cătălin Drăgan! Vecinii au câștigat în instanță o luptă importantă. Afaceristul: „Voi contesta, bineînțeles”

Publicat: 25 nov. 2021
Afaceristul Cătălin Drăgan și amplasamentul unde urma să construiască un bloc, în apropierea Curții de Apel Iași
Dezvoltatorul Cătălin Drăgan nu mai poate construi pe strada Maior Eremia Popescu

Dezvoltatorul Cătălin Drăgan nu mai poate construi în apropierea Curții de Apel Iași. La cererea Prefecturii, magistrații au anulat Hotărărea de Consiliu Local prin care s-a aprobat construirea unei locuințe individuale. Vecinii au depus zeci de reclamații în ultimii ani

Lovitură încasată de dezvoltatorul imobiliar Cătălin Drăgan. În cursul acestei zile, 25.11.2021, magistrații Tribunalului Iași, la cererea Prefecturii, au anulat hotărârea de Consiliul Local nr.363/24.09.2020 prin care s-a aprobat Planul Urbanistic Zobnal (PUZ) pentru construire unui imobil pe strada Maior Eremia Popescu nr. 33-35, în apropierea Curții de Apel Iași, beneficiar fiind societatea Teomalis SRL, deținută de afaceristul Cătălin Drăgan. Sentința nu este definitivă, poate fi contestată în termen de 15 zile. Contactat telefonic de reporterii BZI, Cătălin Drăgan nu a primit prea bine vestea. „Nu am aflat, o să văd despre ce este vorba. Voi contesta, bineînțeles”, a declarat Cătălin Drăgan. Reamintim că, au fost situații în care autorizațiile de construire au fost anulate de instanță. Este vorba despre proiectul din bd. Carol I, nr.40-42, blocat într-un stadiu incipient.

Cătălin Drăgan a vrut o casă cât un bloc

Pe strada Maior Eremia Popescu, nr.33 – 35, în apropierea Palatului de Justiție, Cătălin Drăgan a inițiat un PUZ pentru construirea unei locuințe individuale, cât un bloc. Prin Teomalis SRL, afaceristul a obținut o Hotărâre de Consiliul Local (HCL) pentru construirea unui imobil cu regimul de înălțime D+P+2E, conform PUZ. Asta în ciuda contesațiilor formulate de proprietarii din blocul 331, care au arătat că proiectul nu este oportun. Chiar și așa, după adoptarea hotărârii, sesizările au ajuns la Prefectura Iași. Prefectul a cerut la Tribunalul Iași anularea HCL. Recent, afaceristul a cumpărat o firmă de publicitate din județul Ilfov.

Acțiunile vecinilor au contat pentru reprezentanții Prefecturii

Mai mulți proprietarii din blocul 331 au prezentat o serie de argumente în cadrul unor dezbateri poblice. În primul rând, proiectul prevedea construirea unei locuințe individuale D+P+1E+M pe o suprafață de doar 337 metri pătrați. Fără nicio explicație, indicatorii urbanistici au ajuns la D+P+2E. Mai mult, este contestat și studiul de însorire. Diferența de nivel al terenului conduce la situația în care imobilul cu 2 etaje obturează blocul învecinat cu 4 etaje. Temerea cea mai mare este că, după obținerea autorizației de construire, Cătălin Drăgan va transforma locuința individuală în locuințe colective. În 2018, terenul de 337 metri pătrați a fost cumpărat de Cătălin Drăgan de la vechii proprietari, Nicolae și Ioana Gherman, care au avut un proiect similar, dar au renunțat. Afaceristul Cătălan Drăgan are relații destul de strânse cu funcționarii din Primăria Iași. Cristina Drăgan, soția acestuia, este angajată în Palatul Roznovanu pe postul de consilier superior, cu venituri salariale anuale de 70.220 lei.

Comentarii
  • Agramaților , vă e greu să faceți un comentariu civilizat .. vorbiți de pe pereți și vă hrăniți din necazul altora .. ușor să vă dați cu părerea despre unul sau altul , uitați așa de neajunsurile și neîmplinirile voastre!

Adauga un comentariu