Stiri si curiozitati

Flori de apartament – imagini și denumiri. Cum să îngrijești de acestea?

Publicat: 04 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Flori de apartament - imagini și denumiri. Cum să îngrijești de acestea
Un colț verde nu înseamnă neapărat o mulțime de treburi noi și o pierdere de timp

Pentru a vă decora casa cu flori de apartament exact ca în imagini trebuie să știi și ce denumiri au acestea. Flora pentru propria casă trebuie aleasă nu numai pentru aspectul lor, ci și pentru condițiile existente în apartament. Dacă planta nu se poate adapta mediului, aspectul ei nu va fi plăcut ochiului.

Plantele din casă sunt frumoase, ușoare, proaspete și incontestabil utile. Dar aveți nevoie de un amestec corect de soiuri și specii, astfel încât să se potrivească condițiilor dumneavoastră și să vă satisfacă așteptările. Un colț verde nu înseamnă neapărat o mulțime de treburi noi și o pierdere de timp. Există multe flori fără pretenții care necesită o contribuție minimă din partea dumneavoastră.

mai multe flori de apartamen
Flora pentru propria casă trebuie aleasă nu numai pentru aspectul lor, ci și pentru condițiile existente în apartament

Flori de apartament – imagini și denumiri. Care este cea mai dorită floare pentru casă

Azaleea este una dintre cele mai comune plante de interior. Fotografiile arată proprietățile sale decorative pe care le posedă. Azaleea înflorește în cea mai mare parte a iernii, ceea ce o face o plantă de apartament deosebit de dorită.

Pentru a obține o plantă de apartament cu adevărat frumoasă, trebuie respectate mai multe instrucțiuni de îngrijire. Azaleei îi place multă lumină, dar nu poate tolera razele directe de la amiază. De asemenea, acesteia îi place hidratarea. Pentru ea este importantă o umiditate ridicată și udarea regulată.

Cu toate acestea, frunzele și florile nu trebuie pulverizate. Azaleele înfloresc cel mai bine în condiții mai răcoroase, aproximativ 10-18 °C. Fertilizarea se efectuează o dată pe lună, în timpul perioadei de înflorire. Este foarte important să efectuați o tăiere regulată a tufișului de azalee.

mai multe flori de apartament
Plantele din casă sunt frumoase, ușoare, proaspete și incontestabil utile

Ce alte specii să alegi pentru un decor deosebit?

Dintre frumoasele plante de interior fără flori, familia Maranthas care are aproximativ 400 de specii, este foarte populară. Diverse varietăți din aceste genuri pot fi găsite în casă.

Maranta este o plantă de apartament compactă și nepretențioasă, care tolerează cu ușurință solul și aerul uscat. Calathea este o plantă înaltă, până la 80 cm, cu frunze mari, foarte pretențioasă în ceea ce privește îngrijirea. Ctenanth este la fel de dificil de îngrijit ca și Calathea. Stromanta este o plantă compactă, cu frunze lungi și ascuțite, care necesită o îngrijire deosebită.

Îngrijire la domiciliu pentru membrii familiei Maranta constă în asigurarea de iluminare bună, dar nu plasarea acesteia în lumina directă a soarelui. Asigurare de umiditate corespunzătoare. Astfel, udarea acesteia trebuie să fie frecventă, iar aerul trebuie să fie umed. Pulverizarea regulată va fi de ajutor. Evitați curenții de aer și temperaturile scăzute de până la +18 °C. De asemenea, cultura trebuie fertilizată o dată pe lună.

mai multe flori de apartamen
Dacă planta nu se poate adapta mediului, aspectul ei nu va fi plăcut ochiului

Cele mai nepretențioase plante de apartament

Ficusul, cu numeroasele sale varietăți, se află în fruntea plantelor de apartament nepretențioase și versatile. Există varietăți compacte de până la 20 cm și există copaci în toată firea care ajung la o înălțime de câțiva metri.

Aspidistra a devenit un vizitator obișnuit în birouri tocmai datorită lipsei lor de pretenții. Tot ce are nevoie este o udare săptămânală și o temperatură care să nu se schimbe cu mai mult de 3 până la 5 grade Celsius.

Aloe medicinală este utilizată pe scară largă în produse farmaceutice, cosmetice și în sute de rețete populare. Este infinit de puțin pretențioasă pe un pervaz, deoarece frunzele sale cărnoase stochează singure umiditatea și nutrienții.

Aglaonema face parte din grupul de flori de apartament pe care o regăsești în numeroase imagini și denumiri de jurnale pentru decorul casei. Însă este important să știi că această plantă se teme de lumina directă a soarelui, așa că este ideală pentru colțuri îndepărtate și umbrite. Speciile ornamentale pestrițe variază în culori.

mai multe flori de apartamen
Fertilizarea se efectuează o dată pe lună, în timpul perioadei de înflorire
Adauga un comentariu