Stiri si curiozitati

Flori de ghiveci rezistente la soare puternic. La ce geam plantele tale vor crește armonios 

Publicat: 25 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Flori de ghiveci rezistente la soare puternic. La ce geam plantele tale vor crește armonios 
Unele plante preferă umbra, altele, dimpotrivă, au nevoie de iluminare sporită pentru o creștere normală

Tot mai multe gospodine sunt în căutare de flori de ghiveci rezistente la soare puternic. Toate plantele de interior sunt împărțite conditionat în tolerante la umbră și fotofle Tocmai cele care preferă luminarea puternică sunt cele care au un loc privilegiat în casă deoarece pervazurile le sunt rezervate în mod tradițional. 

Pentru a reuşi să te bucuri cât mai mult de cele mai frumoase flori de ghiveci este bine să cunoști cum trebuie să le amplasezi corect. Amplasarea corectă a florilor de interior este o problemă importantă pentru cultivatori de flori dar și pentru gospodinele care doresc să se bucure de flori o perioadă cât mai lungă. Cantitatea de soare pe care o primește o cultură le afectează în mod direct frumusețea și vitalitatea. Unele plante preferă umbra, altele, dimpotrivă, au nevoie de iluminare sporită pentru o creștere normală. Potrivit cultivatorilor de flori de interior trebuie să fie umbrite pentru a fi protejate de lumina soarelui. Din acest motiv, colecția de casă este plasată într-o zonă optim iluminată. Geamurile sudice, care oferă lumină solară strălucitoare, sunt cel mai adesea goale. Însă, există flori la ghiveci care adoră soarele puternic. 

mai multe flori de ghiveci pe un pervaz
Pentru a reuşi să te bucuri cât mai mult de cele mai frumoase flori de ghiveci este bine să cunoști cum trebuie să le amplasezi corect

Flori de ghiveci rezistente la soare puternic. Tipuri de plante care au nevoie de mai multă lumină solară 

Chiar dacă multe dintre florile de ghiveci nu sunt extrem de iubitoare de soare puternic, cu toate acestea, există multe soiuri de plante pe care soarele nu le împiedică să se dezvolte cu succes. Acestor tipuri de plante soarele le oferă florilor resurse energetice pentru a forma calitățile decorative ale plantei. 

Așezate la umbră, astfel de exemplare își pierd treptat semele inerente, transformându-se în plante nu foarte atractive. O parte din exoticele de interior au fost aduse din țările tropicale, unde soarele strălucește mult mai intens. Prin urmare, au nevoie de multă lumină solară. 

mai multe flori de ghiveci pe un pervaz
Amplasarea corectă a florilor de interior este o problemă importantă pentru cultivatori de flori dar și pentru gospodinele care doresc să se bucure de flori o perioadă cât mai lungă

Cu toate acestea, atunci când alegeți un loc pentru o grădină de flori trebuie să ții cont de perioada anului și de intensitatea soarelui inerente regiunii. În ultima perioada, gospodinele preferă pentru apartamentele lor planta cu numele anthurium. Această floare de ghiveci aparține numeroaselor genuri Aroneys. Astfel de flori au de obicei o forma ierboasă, făcând parte din grupul plantelor cățărătoare și chiar asemănătoare copacilor.  

Plantele hippeastums sunt incluse în familia Amarillis și sunt extrem de iubitoare de soare. Tradus din latină, numele acestor plante înseamnă „călăreț” și „stea”, adesea confundate cu Amarillis. Deși aceasta este o greșeală, plantele se unesc doar familiei comune. O plantă bulboasă pe termen lung înflorește din august până în septembrie în culori mari strălucitoare, similare cu crinii de diferite nuanțe. Însă, pentru înflorirerea acesteia, planta are nevoie de o presiune atmosferică optimă.

Sinningia și dendrobium. Din ce grup de plante fac parte aceste flori de cameră

Planta sinningia la fel face parte din grupul plantelor care adoră razele de soare puternic. Se referă la genul de flori precum este Gloxinia. Are un sistem de rădăcină nodulilor și frunze pubescente mari colectate într-o priză. 

o floare la ghiveci inflorita pe o masa
Cantitatea de soare pe care o primește o cultură le afectează în mod direct frumusețea și vitalitatea

Floarea sa este în formă de clopot cu un diametru de până la 10 cm. Floare poate fi aproape de orice culoare. Temperatura în perioada activă și atunci când planta crește aceasta necesită 22-28 °C, iar în timpul odihnei 12-13° C. Fereastra estică sau vestică este ideală pentru aceste plante. 

Dendrobium face parte din grupul de orhideele perene. Florile cresc perfect în sere și în ghiveci pe pervazurile gospodinele. Florile sunt considerate de lux și au o aromă plăcută. Planta înflorește mai multe ori pe an, iar floricele oferite de ea durează până la două luni. Este necesară o iluminare difuză strălucitoare pentru dezvoltarea armonioasă a plantei care să dureze până la 12 ore. Ferestrele occidentale și orientale sunt considerate cele mai bune.

Printre varietatea colosală de flori de ghiveci rezistente la soare puternic, toată lumea poate să-și  găsească o opțiune potrivită pentru casa lor. Nu vă fie frică de experimente. Dar, înainte de a cumpăra pentru apartament o plantă merită să clarificați ce fel de flori vă plac și dacă casa este suficient de dotată cu geamuri și lumină pentru dezvoltarea lor. De asemenea, înainte de a procura flori de cameră este bine să scapi de toți musafirii nepoftiți din casă

mai multe flori de ghiveci pe un pervaz
Potrivit cultivatorilor de flori de interior trebuie să fie umbrite pentru a fi protejate de lumina soarelui
Adauga un comentariu