Stiri si curiozitati

Top 10 cele mai frumoase plante de apartament. Cum să ai grijă de acestea și ce flori sunt potrivite pentru locuința ta

Publicat: 23 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Top 10 cele mai frumoase plante de apartament. Cum să ai grijă de acestea și ce flori sunt potrivite pentru locuința ta
Filodendronul poate crește până la o dimensiune considerabilă

Top 10 cele mai frumoase plante de apartament pot reinventa chiar și cel mai plictisitor interior. Plantele creează o atmosferă naturală, oferă profunzime și culoare unei încăperi. Unele dintre ele sunt capabile să decoreze casa chiar și în afara perioadelor de înflorire.

Cu siguranță în topul celor mai frumoase plante de apartament se numără floarea „Zamioculcas”. Aceasta este o plantă cu frunze mici de culoare verde închis, situate pe tulpini groase. Datorită numărului mare de muguri înalți, această floare arată ca un tufiș mic. În cameră, floarea poate fi așezată pe o măsuță de cafea sau direct poziționată pe podea. „Zamioculcas” este o plantă fără pretenții, dar plasați-o departe de lumina directă a soarelui. Puteți să o udați o dată pe săptămână. Reacționează slab la umiditatea ridicată, așa că ar trebui să vă asigurați că apa nu se oprește în cantitate mare în recipient.

mai multe flori de camera in ghiveci pe o masa
Filodendron face parte, de asemenea, din acest top al marilor grădinari dar și designeri de interior

Top 10 cele mai frumoase plante de apartament. Cu ce flori să-ți amenajezi interiorul camerei tale

Filodendron face parte, de asemenea, din acest top al marilor grădinari dar și designeri de interior. Aceasta este o plantă neobișnuită cu frunze mari care se schimbă pe măsură ce se dezvoltă. Frunzele tinere sunt în formă de inimă, în timp ce cele adulte devin ovale sau în formă de săgeată. Planta nu are o singură formă specifică a frunzei și aceasta este ceea ce atrage atenția cultivatorilor de flori.

Filodendronul poate crește până la o dimensiune considerabilă. Pentru a nu o opri din creștere este bine să plasați planta într-un loc luminos, evitând lumina directă a soarelui. Solul trebuie menținut umed tot timpul și frunzele pulverizate în mod regulat.

mai multe flori in ghiveci pe podea intr-o incapere
Cu siguranță în topul celor mai frumoase plante de apartament se numără floarea „Zamioculcas”

Floarea tip săgeată este una dintre cele mai deosebite plante pentru interior. Frunzele mari de săgeată cu vene de culoarea sfeclei vor decora orice interior. Planta trebuie plasată într-o zonă de lumină strălucitoare, dar difuză. Atunci când frunzele plantei sunt expuse la lumina directă a soarelui, acestea își pierd culoarea spectaculoasă.

Planta „Maranta” necesită multă apă. Datorită culorii sale pronunțate, planta nu este potrivită pentru fiecare interior, înainte de a cumpăra o astfel de floare gândiți-vă la locația și relevanța acesteia în cameră.

Crassula, Aglaonema și Spathiphyllum. Aspidistra este una dintre cele mai potrivite plante pentru a decora livingul tău

Crassula aparține genului de plante suculente, crește într-o minge rotundă. Frunzele sunt mici, de culoare verde deschis, cu burtă. Perfect ca decor pentru un raft, pervaz sau rafturi, în combinație cu cărți și alte decor. Planta poate fi plasată atât în ​​lumina directă a soarelui, cât și lăsată într-un loc umbrit, cel mai important, evitați udarea frecventă a acesteia.

o planta in ghiveci intr-un apartament
Unele dintre ele sunt capabile să decoreze casa chiar și în afara perioadelor de înflorire

Aglaonema este greu de confundat cu altele, frunzele ei ascuțite par să fi arse la soare. În funcție de soi, nervurile de pe frunzele aglaonemei pot fi de culoare verde deschis sau de nuanța unei zmeure. În același timp, este imposibil să plasați o floare sub lumina directă a soarelui. Această floare se simte cel mai bine la umbră. Udarea ar trebui să fie de câteva ori pe săptămână, evitând stagnarea apei în sol.

Spathiphyllum este capabil să înflorească în interior cu muguri albi frumoși. Cu îngrijire adecvată, în fiecare primăvară planta vă va încânta cu flori frumoase. În același timp, spathiphyllum este capabil să devină un obiect de decor chiar și în perioada de repaus, are frunze frumoase în formă de inimă. Ar trebui să fie plasată sub lumina difuză a soarelui și udată moderat de câteva ori pe săptămână.

Aspidistra face parte din top 10 cele mai frumoase plante de apartament. Frunzele de smarald ale aspidistrei sunt destul de mari și cresc în sus, așa că o plantă adultă va fi destul de înaltă. Arată în interior ca o unitate independentă și se va potrivi perfect în orice stil. Pune planta pe podea sau pe o măsuță de cafea, la cel mai umbrit loc din apartament. Udați planta de câteva ori pe săptămână când solul este uscat.

mai multe flori de camera in ghiveci pe podea
Plantele creează o atmosferă naturală, oferă profunzime și culoare unei încăperi

 

Adauga un comentariu