National

Florin Cîțu a anunţat că ministrul de Finanțe va participa la ședința dintre PNL și PSD pentru a discuta despre bugetul României pe 2022

Publicat: 06 dec. 2021
Florin Cîțu, președintele PNL și premierul demis
Florin Cîțu nu consideră că testarea gratuită ar fi o soluție

Florin Cîțu a anunţat că în cadrul şedinţei de coaliție dintre PNL și PSD va fi prezent şi ministrul de Finanţe pentru a vorbit despre bugetul României pe 2022. Acesta a menţionat faptul că cel mai important lucru este menţinerea angajamentelor luate față de români dar și de Comisia Europeană.

Vă aducem aminte faptul că PNL și PSD dar și UDMR se vor întâlni într-o şedinţă pentru a discuta mai multe lucruri legate de guvernare și de numirea unor persoane pe funcții publice.

Florin Cîțu susţine că în şedinţa dintre PNL și PSD va fi prezent și Ministrul de Finanţe pentru a discuta despre bugetul pe 2022

Așadar, pentru că suntem la sfârșitul anului 2021, Florin Cîțu a anunţat că în cadrul şedinţei dintre PNL și PSD va fi prezent şi Ministrul Finanţelor. Acesta va urma să pună în discuţie detalii despre bugetul României despre 2022:

„Astăzi trebuie să avem la coaliţie prima discuţie despre buget, ministrul Finanţelor va veni la coaliţie şi va prezenta, cred, o variantă. Vom vedea acolo cum se finanţează toate proiectele. Dar pentru noi este important ceea ce am discutat şi astăzi, ce am discutat de fiecare dată şi atunci când am făcut programul de guvernare: să ne menţinem angajamentele faţă de români, în primul rând, faţă de Comisia Europeană şi faţă de investitorii instituţionali. România a intrat pe un drum prin care corectează unele derapaje din trecut, cu o economie care se bazează mai mult pe investiţii, care a demonstrat că a trecut mai uşor peste perioada de criză prin această paradigmă. Este lucrul la care noi ţinem şi pe care îl vom avea în continuare ca priorităţi”, a spus Florin Cîţu, conform Agerpress.

Contre dure intre PNL și PSD pe numirea a mai multor persoane

De altfel şedinţa ar fi tensionată pentru că PNL și PSD nu s-ar înţelege pe numirea a mai multor persoane. Marian Neacșu este vizat de această tensiune mai în contextul în care propunerea pentru Secretariatul General al Guvernului are o condamnare penală pentru un conflict de interese. Marcel Ciolacu i-a luat apărarea membrului PSD spunând că nu a fost condamnat pentru o faptă de corupție ci pentru că și-a angajat propria fiică:

„Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu de ţară, ca să dau un exemplu. Adică să înţelegem: domnul Neaşcu nu a furat nimic şi, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un consiliu de administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva, şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni. Asta e corupţie? Am înţeles că domnul Neaşcu a avut o condamnare pe această incompatibilitate, conflict de interese, dar e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu-i apare nimic în cazier. (..) Eu îmi asum această numire”, a spus Ciolacu, la Digi24.

 

Nici șefa Comisiei Juridice din Parlament, Laura Vicol nu a scăpat de anumite remarci mai ales că cei din USR i-au cerut demisia.

Adauga un comentariu