National

Ionuț Stroe ar putea fi noul purtător de cuvânt din PNL după demisia lui Ionel Dancă

Publicat: 06 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ionuț Stroe ar putea fi noul purtător de cuvânt din PNL după demisia lui Ionel Dancă
Ionuț Stroe ar putea fi noul purtător de cuvânt al PNL după demisia lui Ionel Dancă

Ionuț Stroe ar putea fi noul purtător de cuvând din PNL după ce postul a rămas vacant. Fostul ministru al Sporturilor ar putea ocupa poziția menționată mai sus pentru că Ionel Dancă și-a dat demisia din PNL.

Vă aducem aminte faptul că mai mulți parlamentari liberali au ales să demisioneze după ce Ludovic Orban a fost dat afară din PNL.

Ionuț Stroe ar putea fi noul purtător de cuvânt din PNL după ce Ionel Dancă și-a dat demisia

Fostul ministru al Sporturilor, Ionuț Stroie, ar putea ocupa o funcție importantă în PNL după ce Ionel Dancă și-a dat demisia din partid şi implicit din funcţia de purtător de cuvânt. Cel din urmă este un apropriat al lui Ludovic Orban şi a recurs la acest gest după ce fostul președinte și-a depus demisia din formaţiunea politică:

„Pleacă Ludovic Orban din PNL, plec și eu! Este clar: cine critică echipa distrugătoare de conducere a PNL, care a îngenuncheat partidul și a dus România la picioarele PSD, este exclus din PNL. Nu pot accepta trădarea și bătaia de joc a românilor de către Klaus Iohannis și PNL care dau acum guvernarea țării pe mâna PSD, împotriva a tot ceea am luptat și muncit și împotriva a tot ceea ce au crezut românii care ne-au votat. Excluderea lui Ludovic Orban din PNL înseamnă să scoți spiritul liberal din PNL care a luptat întotdeauna pentru o dezvoltare liberală și democratică a României fără PSD”, anunța pe Facebook Ionel Dancă.

Ludovic Orban şi-a dat demisia din PNL după ce a criticat conducerea pentru alianța cu PSD

După ce a pierdut funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban a lansat numeroase critici la conducerea liberală formată din Florin Cîțu. Acesta l-a acuzat în repetate rânduri pe președintele Klaus Iohannis că se bagă în treburile interne din PNL. Totuşi, intreagul conflict a degenerat în momentul în care PNL a anunţat că va forma o alianţă de guvernare cu PSD:

„Azi e pentru mine o zi crucială (n. red. 23 noiembrie 2021), o zi în care pur şi simplu am fost obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut toată viaţa matura. Este o decizie pe care o iau cu o mare greutate, pentru că în PNL am cei mai mulţi prieteni, alături de care am luptat umăr la umăr, alături de care am suferit, alături de care am luptat cu ciumă roşie. Am fost obligat să aleg între a fi loial PNL şi a fi loial cetăţenilor romani care ne-au acordat încrederea şi şi-au pus speranţele în noi de-a lungul tuturor scrutinelor electorale. Am luat această decizie pentru că societatea, relaţiile interumane, nu pot să se bazeze decât pe valori, pe principii, care permit oamenilor să se asocieze, să comunice, să se respecte unul pe celălalt.

O familie nu se poate întemeia decât între doi oameni care se iubesc şi au încredere unul în celălalt. Politica este de fapt morala, politică devine imorala când e făcută de oameni imorali. Aproape toate lucrurile în care cred nu se mai regăsesc azi în PNL. Din păcate, încetul cu încetul şi-au făcut loc toate lucrurile pe care le detest – minciuna, hoţia, trădarea, prostia, laşitatea, slugărnicia, lenea, lipsa de asumare politică, astea sunt regulile pe care se bazează ‘gasca demolatoare’”, a spus Ludovic Orban.

 

 

 

Adauga un comentariu