Actualitate

Florin Cîțu a fost ales noul președinte al Senatului, după ce Anca Dragu a fost revocată din funcție

Publicat: 23 nov. 2021
Florin Cîțu îmbrăcat în costum. Vorbește la microfon
Președintele PNL și al Senatului, Florin Cîțu, susține că formațiunea politică pe care o reprezintă susține tăierea pensiilor speciale

Florin Cîțu, actualul președinte al Partidului Național Liberal, a fost ales astăzi, 23 noiembrie 2021, noul șef al Senatului, după ce Anca Dragu a fost revocată din funcție. Florin Cîțu a primit nu mai puțin de 82 de voturi pentru, 25 contra, iar Anca Dragu a primit 25 de voturi pentru și 82 împotrivă.

”Îți doresc foarte mult succes, Florin”, a spus Alina Gorghiu.

”De vineri, ne apucăm de treabă”, a anunțat Florin Cîțu, noul președinte al Senatului.

Florin Cîțu a fost ales șeful Senatului cu 82 de voturi

Reamintim faptul că Florin Cîţu a candidat la funcția de președinte al Senatului din partea PNL, PSD şi UDMR. Iar din partea USR-ului a încercat să revină în funcţia de preşedinte Anca Dragu.

Președintele PNL a fost ales prin votul a 82 de parlamentari.

În altă ordine de idei, Florin Cîțu se arată extrem de deranjat de faptul că unii colegi au început să îl critice, în special în ultima perioadă. Oficialul le-a transmis colegilor să discute problemele în partid mai întâi.

„Le-am spus tuturor: cei care vor să discutăm la partid, discutăm la partid. Dacă preferă să discute prin presă, evident că trebuie să vedem ce decizii luăm, ce măsuri luăm. Mă interesează să vină toți înapoi. Sunt unii care au fost și au plecat poate față de o afinitate față de fostul lider”, a spus Florin Cîțu, președintele PNL.

Anca Dragu a fost revocată de la conducerea Senatului

Astăzi, 23 noiembrie 2021, Anca Dragu a fost revocată din funcţia de preşedinte al Senatului României. Astfel, la vot au participat cei din PNL, PSD şi UDMR. Votul a fost unul secret, însă 83 de parlamentari au votat împotriva şi 25 de voturi pentru.

„Constituţia României prevede în mod expres stabilitatea funcţiei de preşedinte al Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru a preveni un exces de putere. CCR statuează că orice reglementare care ar face posibilă revocarea preşedinta Senatului ori de câte ori se formează o majoritate parlamentară ar duce la o stare de stabilitate perpetuă”, a transmis Anca Dragu după ce a fost revocată din funcţie.

Marcel Ciolacu, ales noul președinte al Camerei Deputaților

Marți, 23 noiembrie 2021, deputatul Marcel Ciolacu a fost ales președinte al Camerei Deputaților. Președintele social – democraților a transmis primul său mesaj după ocuparea funcției. Oficialul a explicat că se va asigura că vor fi îndeplinite măsurile prevăzute în programul de guvernare al coaliției formată din Partidul Social Democrat – Partidul Național Liberal – Uniunea Democrată Maghiară din România.

”Ca președinte al Camerei Deputaților, mă voi asigura că atât măsurile sociale și economice pentru care PSD și-a asumat guvernarea vor deveni cât mai repede realitate, cât și că programul de guvernare va fi susținut în Parlament și respectat întocmai!”, scrie Marcel Ciolacu.

 

Comentarii
Adauga un comentariu