Actualitate

Florin Cîțu a spus când va ajunge România la imunitatea totală împotriva COVID-19

Publicat: 16 mart. 2021
Un medic vaccinează o persoană
Etapa a III-a de vaccinare din Strategia națională privind vaccinarea împotriva COVID-19 a debutat la nivelul județului Iași în data de 15 martie 2021. Reamintim că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât și telefonic în Call Center la numărul 021.414.44.25, populația având posibilitatea să se înscrie pe listele de așteptare

Florin Cîtu a vorbit despre obiectivul Guvernului de a atinge imunitatea în masă împotriva COVID-19. Premierul consideră că în luna septembrie al 2021 vor fi vaccinaţi un total de 10,4 milioane de români ce reprezentă 70% din populaţia activă.

Conform specialiştilor, dacă se atinge procentul de 70% de vaccinaţi asta ar însemna că în România s-ar atinge o masă de imunitate totală împotriva virusului din Wuhan.

Ce spune premierul Florin Cîțu despre imunitatea în masă a populaţiei

Într-o declaraţie făcută la sediul Guvernului României, premierul României, Florin Cîțu consideră că până în luna septembrie 2021 România va atinge pragul de 70% de vaccinați. Iar din aceste considerente, pandemia ar putea fi declarată încetata:

”Acum un an de zile intram în stare de urgență și am trecut prin această perioadă pentru că am reușit să investim. Provocarea pentru fiecare demnitar a fost să ținem oamenii sănătoși, iar dacă reușești asta, atunci ai o economie puternică.

Investim, producem, ca să putem să avem resurse pentru sănătate

Dacă vrem să păstrăm economia deschisă, depinde doar de noi. Economia merge în direcția în care ne dorim cu toții și nu sunt adeptul unor restricții dure.

Campania de vaccinare merge bine, pentru dozele pe care le avem până acum. De fiecare dată când a apărut posibilitatea suplimentării dozelor noi am acceptat.

Obiectivul nostru este că până la finalul lui septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români, asta înseamnă 70% din populația activă, ceea ce înseamnă că trecem în partea cealaltă a pandemiei”, a spus Florin Cîțu.

Valeriu Gheorghiță dorește 100.000 de vaccinări pe zi

Într-o altă intervenţie, Valeriu Gheorghiță a explicat că ţinta vaccinării în România ar fi la 100.000 de oameni pe zi. Această cifră ar putea fi atinsă în luna aprilie

” Din aprilie ne dorim să atigem și chiar să depășim acel prag de 100.000 de persoane vaccinate pe zi cu prima doză și a doua doză.

Categoric avem o frecvență mai crescută la vaccinul Astra Zeneca, de 5 ori mai mare decât la celelalte vaccinuri. Este important să monitorizăm foarte atent aceste reacții adverse. În perioada următoare, la nivel european va fi emis primul certificat de siguranță în privința vaccinării cu AstraZeneca.”, a spus Valeriu Gheorghiță, la Radio România Actualități.

De altfel, până azi, 16 martie 2021, la nivel de țară s-au vaccinat, de la începutul campaniei de vaccinare (27 decembrie 2020) un număr total de 2.210.140 de persoane (cu prima doză) și aproximativ 700.000 de persoane cu rapel.

 

Comentarii
  • asta e in teorie . practica arata ca si primavara viitore va fi covi. acest virus evoluaza si faptul ca apare o populatie partial vaccinata , v-a accelera rirmul mutatiilor ca sa aiba sanse de contagiune mai mare ( nr de persoane infectabile fiind mai mic) . deja israelull se pregateste pt aceasta aparitie de noi mutatii . dar nenea catu e un biet economist care repeta ce calculeaza altii. ce sa faci , la ase nu se duc cele mai stralucite minti.

Adauga un comentariu