Actualitate

Florin Cîţu a vorbit despre dublarea alocaţiilor prin impozitarea pensiilor speciale! S-a rezolvat, nu se poate

Publicat: 17 iul. 2020
Florin Cîţu a vorbit despre dublarea alocaţiilor prin impozitarea pensiilor speciale! S-a rezolvat, nu se poate
Florin Cîţu a vorbit despre dublarea alocaţiilor prin impozitarea pensiilor speciale! S-a rezolvat, nu se poate

Florin Cîţu a vorbit despre dublarea alocaţiilor prin impozitarea pensiilor speciale, afirmând că nu este posibil acest lucru. Ministrul de Finanţe continua să nu ţină cont de deciziile Curţii Constituţionale, asta deşi este foarte clar faptul că astfel de decizii trebuiesc puse în aplicare.

Florin Cîţu a vorbit despre dublarea alocaţiilor prin impozitarea pensiilor speciale

Ministrul de Finanţe continua să sfideze legile tării, acesta a explicat că nu ia în calcul punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale a României. Mai noi, în declaraţiile făcute carte presa, Florin Citu este şi specialist în justiţie, explicând faptul că oricum legea este neconsitutionala, în pofida faptului că CCR a decis contra:

”Pentru mine lucrurile nu se schimbă. Această decizie nu are nicio legătură cu dublarea alocaţiilor. Era o decizie care spunea că Parlamentul României poate să dea o lege care respinge prorogarea acestei dublări a alocaţiilor. Dar rămâne un lucru foarte clar: legea (dublării alocaţiilor, n.r.) este neconstituţională, pentru că încalcă articolul 138 din Constituţie, aliniatul 5, care spune foarte clar: orice cheltuială bugetară trebuie să aibă stabilită o sursă de finanţare. Această lege, acest articol introdus, nu are sursă de finanţare stabilită, deci este clar pentru toată lumea că este o lege neconstituţională”, a declarat Florin Cîţu.

Problema dublării alocaţilor s-a rezolva: Nu se poate

Florin Cîţu a explicat că nu exista resurse financiare care pot fi alocate pentru dublarea alocaţiilor elevilor, chiar dacă pensiile speciale ar fi impozitate:

”Dublarea alocaţiilor înseamnă aproape 4 miliarde de lei pentru o jumătate de an. Nu putem să luăm această sumă din impozitarea pensiilor speciale, pentru că toată suma pentru pensii speciale este de aproape 1 miliard de lei, dacă scoatem militarii. Deci, n-ai cum să scoţi 4 miliarde dintr-un miliard de lei. Dublarea alocaţiilor reprezintă aproape 8 miliarde de lei, înseamnă 0,8% din PIB doar pentru dublare”, a explicat Florin Cîțu.

Acesta a mai precizat că în buget nu sunt prevăzute resurse financiare pentru dublarea alocaţiilor, în condițiile în care legea a fost votată de Parlament după ce se votase bugetul.

„Premierul a spus deja că va exista o creştere a alocaţiilor. În următoarele două săptămâni vom veni cu acest proiect de lege. Nu ştiu… (cu cât vor creşte alocaţiile, n.r.). Va fi o decizie politică, eu voi prezenta situaţia, dar voi spune că şi până acum: în acest moment nu există resurse în buget. Bugetul a fost construit pe un deficit de 6,7% la rectificarea bugetară, care nu a luat în calcul acest lucru”, a explicat Florin Cîţu la Digi 24.

Curtea Constituţională a decis ca legea votată de PSD este constituţionala

Conform deciziei Curţii Constituţionale a României, alocaţiile copiilor trebuiesc să fie dublate. Curtea Constituţională a României explica faptul că legea este constituţionala, in pofida seizarilor făcute de Guvernul PNL. De menţionat este faptul că deciziile Curţii Constituţionale nu pot fi contestate şi puse în aplicare. În altă ordine de idei, după motivarea Curţii Constituţionale, preşedintele Klaus Iohannis are la dispoziţie 10 zile pentru a promulga legea dublării alocaţiilor. Premierul Ludovic Orban a anunţat în luna iunie ca Guvernul va ataca la CCR proiectul de lege care respinge dublarea alocaţiilor. Conform declaratiilro acestuia, proiectul nu prevede surse de finanţare şi că a fost adoptat fără a fi consultat Guvernul României.

Comentarii
 • Un idiot imbuibat cu 75 ha ,care si-a luat propriul dosar,sa-si rezolve porcariile pe care le are in acest dosar.Trebuia sa fie demis de atunci,dar toti se fac,ca nu vad aceste lucruri.Unde sunt organele statului de drept ale lui Iohanis si Basescu?care trebuiau sa se sesizeze din acel moment.Probabil ca, nu-l mai au pe Portocala,care este ocupat si el cu alte probleme de stat de drept.
  La pensii, de ex.acest guvern cocteil P.D.N.L.a trecut in buget cresterea pensiilor,pentru a fi votati ca guvern,din proprie initiativa,asumata- cu aroganta ,fara a veni sa solicite votul Parlamentului.Ca in orice buget,au trecut si sursa de finantare,pe care acum nu o mai recunosc.
  Catu se pricepe la ;
  – dosarul familiei sale cu 75 ha ,
  -judeca personal sau impreuna cu Iohanis si guvernul dumnealui,Sica Tambalagiu-a schimbat instrumentul,sau asa se percepe- legile,hotararile CCR,si orice altceva.El cu toti zapacitii mai mari sau mai mici,fleici ,buturele,bere tuici,altceva,nu conteaza,decat banul sa se poarte pe partea dreapta,ca la domni, la pantaloni,sa fie mai mareti.
  Catule,da mana cu Ciolos si duuuu..te la Ioha si petrov Base.Faceti o asociatie productiva,pe partea dreapta in sensul lui Base,productiva cu terenuri si case,incepand de la sase,nu case.
  „Succesuri! Dar nu uita Catule,tu si colaboratorii tai ca sunteti niste…….
  Oare in locul lui Portocala nu s-a pus un inlocuitor,numai sa nu fie un masluitor,adica sa puneti o Lamaie ?
  Am incercat sa vorbesc ca Catu,cu C mare,sa nu gresesc.

 • Acest Catu,cat si ,Iohanis, Basescu,Orban,turcana,lifturi si alte grinzi,renumiti chelneri, gropari,sfideaza legile,Constituitia,hotararile CCR,bunul simt,dar ce este mai important, poporul roman.Se considera cei mai destepti din neamul lor, nu din cel romanesc.Eu zic, sa-i votam in continuare,dar sa iasa din politica.

 • Câta aroganta de parca ar fi vreun burjui parvenit! Asta mare lucru sa nu moara de prostie . Păcat de banii cheltuiți pe studiile făcute. Cineva ar trebui sa verifice autenticitatea diplomelor,dacă sunt false? Cu atâtea doctorate plagiate in lumea buna,ar fi pe profilul invidului sa minta. De fapt este expresia impotenței PSD,așa ministru este buna pentru țara,din tagma jefuitorilor. Vai de popor!

 • Ptiu ce mai pute aci a ciuma rosie,ba milogilor la munca nu stati cu mana n tinsa la pod,eu stiu ca asa va obisnuit ciuma rosie da vine timpul sa puneti osul la treba

Adauga un comentariu