Actualitate

Demisia lui Florin Cîțu, cerută de ministrul Raluca Turcan: „Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii”

Publicat: 22 nov. 2021
Raluca Turcan îmbrăcată în albastru
Raluca Turcan a făcut declarații de presă după ce a predat mandatul noului ministru al Muncii, Marius Budăi

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan a transmis luni, 22 noiembrie 2021, un mesaj aspru colegilor de partid cu privire la negocierile pentru formarea noului Executiv şi la atitudinea preşedintelui PNL, Florin Vasile Cîţu. Cel din urmă este acuzat că spune doar minciuni.

Mai mult decât atât, Raluca Turcan îi cere să-şi depună demisia împreună cu toată echipa de negociere. În continuarea declaraţiei sale, aceasta susţinea că membrii PNL s-au milogit la Marcel Ciolacu.

Raluca Turcan, atac dur la Florin Cîțu: „A fost o fraudă asupra votului colegilor”

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan le-a transmis colegilor din Biroul Permanent Naţional că nu va participa la ședință, pentru că i-a fost deturnat votul o dată și nu mai doreşte să se mai întâmple acest lucru.

„Consider că echipa de negociere nu a purtat o negociere pentru PNL, ci a pregătit o garnitură și o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD. În primul rând s-a plecat la drum cu o minciună. Și un vot manipulat ordinar. Nu, nu mă refer la Congres, ci la votul pentru a încerca negocieri și cu unii și cu alții. Votul meu şi al altora a fost folosit doar pentru a negocia cu PSD. Şi doar în folosul unui grup extrem de restrâns. A fost o fraudă asupra votului colegilor”, afirmă Turcan.

Mai mult decât atât, aceasta susține că „este puțin spus că s-a negociat în genunchi” cu Partidul Social Democrat. În altă ordine de idei, Raluca Turcan îl acuză pe Cîțu că ar fi dispus să joace banii de pensii la poker, precizând că de o lună îi spune că din 26 noiembrie 2021 nu mai sunt bani pentru pensionari şi copii.

„Mandatul lui Florin Cîțu nu a fost decât un șir de minciuni, greşeli și jocuri personale. Aş spune că e de domeniul patologicului. Florin, îţi imaginezi că nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toţi se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus până acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un şir de minciuni. Și nu numai de minciuni dar și de lipsa de responsabilitate! Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă ţin de capul tău şi-ţi spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook”, afirmă Raluca Turcan, ministru al Muncii în Guvernul Cîțu.

Raluca Turcan: „Momentul acesta este o ruşine pentru PNL”

Liderul PNL amintește că toți colegii săi i-au reproșat lui Ludovic Orban modul în care a negociat cu Uniunea Salvaţi România.

„Când am fost convinsă că negocierea lui Ludovic cu USR e proastă, m-am ridicat de la masă. La fel și Rareş, și Robert, și ceilalți mi-aţi dat dreptate. Cum arata negocierea făcută de voi, comparativ cu negocierea lui Orban? Eu atunci m-am ridicat și am plecat. Voi ce aţi făcut acum? V-aţi milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine. Vă cer să ieşiţi voi acum public, să spuneţi că aţi negociat mai bine ca Orban! În aceste negocieri, președintele partidului a negociat doar pentru el. Atât. Nimic altceva!!! Motivele? O să le aflăm, cu siguranță! Dar cu un preț prea mare plătit de partid. Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniștri. Niciunul. Ați ignorat până şi cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele în alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat)”, afirmă Turcan.

Prim-vicepreședintele PNL susține că „momentul acesta este o ruşine pentru PNL”, iar președintele partidului, Florin Cîțu și echipa de negociere ar trebui să îşi depună mandatul. Raluca Turcan încheie precizând că votul ei este împotriva guvernului cu PSD.

Reamintim faptul că și Uniunea Salvați România este total împotriva unui Executiv în care PSD este inclus.

 
Adauga un comentariu