Actualitate

Florin Cîțu, despre certificatul verde și prețurile la energie: „Haideți să nu ne învârtim în jurul lor” – VIDEO

Publicat: 25 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu despre certificatul verde și prețurile la energie Haideți să nu ne învârtim în jurul lor - VIDEO
Florin Cîțu

Președintele Partidului Național Liberal,  Florin Vasile Cîțu, a transmis astăzi, 25 ianuarie 2022, faptul că este posibil ca certificatul verde Covid-19 să nu mai fie necesar pe teritoriul statului român. De asemenea, susține că este nevoie de o analiză obiectivă, bazată pe stabilirea unor obiective.

„Mă uit că orice român, văd cum crește numărul de persoane infectate și scade cel al celor vaccinate. Astă vară eram acuzați că nu facem nimic. Ministrul Sănătății e aici pentru a rezolva problema. Avem o problemă cu număr mare de persoane infectate și număr mic de persoane vaccinate. Haideți să nu ne învârtim în jurul certificatului verde. Eu nu văd care e obiectivul. Dacă avem mai multe persoane vaccinate, care e souți. Dacă avem mai mulți infectațu care e soluția. Poate certificatul verde e soluția, poate nu. Eu nu văd care e obiectivull. Evaluarea o face premierul. Dacă el este mulțumit de măsuri, este bine”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre facturile imense la energie și gaze: ‘Nu văd sensul reglementării pieței de la 1 aprilie’

Liderul liberalilor a menționat că nu vede sensul reglementării pieței de la 1 aprilie 2022. Mai mult decât atât, prețurile nu vor scădea dacă nu vom avea o piață liberă, a subliniat președintele Senatului.

„La vară, știm foarte bine, consumul scade. Deci nu cred că cineva s-a gândit foarte bine (c.n. cu 1 aprilie). Soluția pe care noi o propusesem era pentru aceste luni de iarnă, când e consum mare. ANRE s-a opus. Vom discuta după 1 aprilie ce se întâmplă”, a spus Florin Cîțu.

Cât despre amenzile pentru furnizori care nu au recalculat facturile, Cîțu a spus: „Aici nu avem cum să rezolvăm problema, decât cu deschiderea pieței. (…) Cu cât ai mai mulți jucători pe piață, cu atât scade prețurile. Cu cât piața este mai supra-reglementată și totul este ținut în frâu, atunci apar tot felul de sincope. Dacă vrem o piață liberă și prețuri scăzute, trebuie să găsim soluții”.

Reamintim faptul că președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, și șef al Camerei Deputaților, a declarat, în urmă cu câteva zile, că, din punctul său de vedere, prețul la energie trebuie să fie din nou reglementat de la 1 aprilie pe o perioadă de 6 luni, argumentând că legea permite acest lucru.

Florin Cîțu, atac la PSD în ceea ce privește reglementarea prețurilor la energie

Președintele PNL, Florin Cîțu, afirmă că i se pare ”bizară” soluția dorită de către social-democrați și anume reglementarea prețului la energie. Liberalul arată că această reglementare va fi pentru următoarele șase luni, iar riscul este ca în iarna viitoare să intrăm cu prețuri extrem de mari la energie.

”Dacă asta doresc (cei de la PSD n.r.), Guvernul, ministrul Energiei, nu ne vom opune, eu doar spun că mi se pare bizar să reglementăm prețurile când este mic consumul. Să reglementăm pe 6 luni, iar apoi vine din nou iarna și prețurile vor fi dereglementate, ceea ce înseamnă că prețurile vor fi din nou mari. Se pare că cineva nu s-a gândit foarte bine (…)”, a spus Florin Cîțu.

Ce spune Florin Cîțu despre inflația din România

Marți, 25 ianuarie 2022, Florin Cîțu a spus că este îngrijorat de faptul că inflația este din ce în ce mai mare și cere explicații de la Ministerul Finanțelor în ceea ce privește împrumuturile care se fac și la direcția în care merge România.

„Sunt elemente importante, ar trebui să vină soluții de la Ministerul Finanțelor. Anul acestea începem cu o creștere, dar semnalele sunt că mergem în direcția opusă. Văd o creștere a costurilor cu care se împrumută statul. Soluțiile trebuie să vină de la cei care sunt astăzi plătiți. Orice rată a inflației peste ce spune BNR este mare. Toate băncile centrale din lume vedeți că reacționează. Vreau să văd în ce direcție mergem. Dacă inflația rămâne mare, ne așteptăm la dobânzi mari. Creditorii vor încerca să-și acopere cheltuielile, cel care s eîmprumută vrea o dobândă mică. Deecamdată nu ni s-a prezentat nici un plan, doar am atras atenția. Lucrurile merg într-o direcție și nu văd cum vor fi stopate. Sunt sigur că Guvernul va prezenta soluții. Nu trebuie să cer. E de bun simț când inflația crește, trebuie să se prezinte direcția în care mergem”, a spus Florin Cîțu.

Adauga un comentariu