Actualitate

Florin Cîțu, președintele PNL, a transmis când va intra în vigoare certificatul verde: „Varianta pe care noi am propus-o în Parlament este discutată” – VIDEO

Publicat: 07 ian. 2022
Florin Citu gesticuleaza
Florin Cîțu, președintele PNL, afirmă că în România se aplică deja certificatul verde, iar cu privire la extinderea aplicării și pentru alte activități trebuie discutată cu specialiștii, juriștii fiind „împărțiți” pe această temă

Florin Cîțu, președintele PNL, afirmă că în România se aplică deja certificatul verde, iar cu privire la extinderea aplicării și pentru alte activități trebuie discutată cu specialiștii, juriștii fiind „împărțiți” pe această temă.

„Certificatul verde este în vigoare în România, în mare parte. La restaurant, la mall, la cinematograf trebuie prezentat certificatul verde, care are variantele de vaccinat sau trecut prin boală. Avem o discuție în coaliție pentru a merge mai departe cu certificatul verde. Eu cred că este important ca cel puțin personalului din sistemul medical, atât la stat, cât și la privat, să i se ceară certificatul verde. Bineînțeles că există apoi discuția despre Ministerul Afacerilor Interne, în special IGSU, și alte alte structuri. Pentru restul economiei, juriștii sunt împărțiți. Unii spun că este ok, alții spun că nu este ok. Specialiștii să se pronunțe.

Varianta pe care noi am propus-o în Parlament este discutată și cu specialiștii din sănătate, și cu specialiștii din justiție. Ea la două voturi nu a trecut de senat. Are susținerea parlamentarilor. Vom vedea dacă mergem mai departe. Dacă nu, avem un certificat verde în România astăzi. Ceea ce e important este să fie aplicată această măsură. Eu în coaliția de guvernare voi cere ca Ministerul Sănătății să vină să prezinte măsurile pe care le ia și impactul acelor măsuri pentru a opri pandemia”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „Este necesară o analiză rapidă”

Președintele PNL Florin Cîțu spune că e nevoie rapid de o analiză pe tema certificatului verde. Acesta spune că e nevoie ca specialiștii să spună dacă infectările pot fi stopate și altfel sau dacă e nevoie de certificatul verde și la muncă. Cîțu atenționează că nu e de acord cu o altă soluție care să blocheze economia.

„Orice instrument e util. Ar trebui să se facă analiză să vedem ce măsuri putem lua să crească gradul de vaccinare. Analiza trebuie să vină de la cei care au propus măsurile, fără o analiză transparentă nu putem lua decizii curajoase. Vom vedea specialiștii ce vor spune. Este singurul proiect pe care îl avem, e singurul proiect. Dacă își asumă guvernul un alt proiect și e mai bine făcut și trece mai ușor. Eu înțeleg de la specialiști că această măsură cu certificatul verde ajută la creșterea numărului de vaccinați, mergem mai departe. Dacă există și alte soluții. le punem în aplicare. Nu voi accepta nicio măsură care să blocheze economia”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele PNL aduce reproșuri PSD

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat vineri, într-o conferință de presă, despre certificatul verde la locul de muncă, că singurul proiect depus este al PNL, în timp ce nimeni altcineva nu-și asumă o altă variantă.

„Nu a fost nicio discutie la Palatul Cotroceni. Daca se doreste, decizia se ia la Guvern si proiectul de lege daca e bun si constitutional poate fi trimis la Parlament. Pot fi si mai multi initiatori deputati si senatori care sa-l depuna. Azi avem un certificat verde, e bine ca-l avem, alte solutii nu au fost aduse la vot, nu au fost propuse, nu au fost adoptate in Guvern. Vointa politica exista, avem un proiect in Parlament si deocamdata nimenei nu isi asuma alt proiect”, a spus Cîțu.
Adauga un comentariu