Actualitate

Florin Cîțu, despre rotaţia premierilor înainte de şedinţa BEx al PNL: „Altă variantă în momentul acesta nu există” – VIDEO

Publicat: 12 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu despre rotaţia premierilor înainte de şedinţa BEx al PNL Altă variantă în momentul acesta nu există - VIDEO
Președintele PNL susține varianta rotației prim-miniștrilor

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Vasile Cîţu, a transmis vineri, 12 noiembrie 2021, faptul că varianta rotaţiei prim-miniştrilor într-un Excutiv format din PNL, PSD şi UDMR este o soluţie, însă în prezent mandatul liberalilor este pentru o guvernare în jurul liberalilor.

„Nu am spus că nu o susţinem, din contră. Este o variantă. Eu am spus din primul moment că aceasta cu rotaţia premierilor este o variantă. Vom vedea. Altă variantă în momentul acesta nu este”, a spus Cîţu la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa BEx al PNL.

Florin Cîțu, despre mandatul liberalilor

Liderul liberalilor a menţionat faptul că mandatul membrilor partidului pe care îl conduce la negocierile cu Partidul Social Democrat şi Uniunea Democrată Maghiara din România este, în acest moment, pentru o guvernare în jurul PNL.

„Acesta este mandatul negocierilor în acest moment, cu o guvernare în jurul PNL. Dacă din negocieri venim cu o altă soluţie, mergem înapoi în partid şi vedem dacă partidul acceptă acea soluţie”, a mai spus Cîţu.

Florin Cîțu: „Nu avem varianta PSD pe masă la premier”

Liberalul afirmă vehement că nu există varianta PSD pe masă la premier, ci vor fi negocieri cu social-democrații.

„Mandatul este foarte clar: de a începe negocierile cu PSD. Vom vedea în partid. Trebuie să fie o propunere. Nu avem varianta PSD pe masă la premier. Nu e vorba despre mine personal, ci de România, care să funcționeze până în 2024. Să avem guvern sau un compromis”, a transmis președintele PNL.

Președintele PNL susține desființarea SIIJ

Florin Cîțu, președintele PNL, susține în continuare desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în ciuda poziției social-democraților.

„Poziția PNL este foarte clară. Aici ar trebui să fim toți foarte clari și transparenți. Această Secție Specială a fost înființată de Liviu Dragnea. E momentul să spunem ‘La revedere, Liviu Dragnea!’. Eu am desființat Secția Specială în guvern”, a declarat Florin Cîțu, înainte de ședința Biroului Executiv al PNL.

Interpelat cum răspunde solicitării PSD de a păstra SIIJ, Florin Cîțu a răspuns că vor discuta și vor negocia mai apoi.

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, susține că nu intenționează să desființeze SIIJ.

„Închidem MCV, dar nu desființăm SIIJ”, a punctat vineri liderul PSD Marcel Ciolacu. El afirma că trebuie identificate soluții pentru îmbunătățirea activității Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. „În acea zonă (Justiție – n.r.) trebuie intervenit și văzut ce trebuie făcut, astfel încât să închidem MCV-ul, dar nu prin desființarea SIIJ”, spune Marcel Ciolacu.

Ce spune premierul demis Florin Cîțu despre taxa pe lux

Prim-ministrul interimar al României, Florin Vasile Cîțu, afirmă faptul că nu este de acord cu taxa pe lux pe care social – democrații vor să o impună românilor cu venituri mari. Această taxă ar atrage la buget fondurile pentru majorarea salariilor și pensiilor.

„Nu taxele elimină evaziunea fiscală. Nu am înțeles motivația de a introduce o nouă taxă. Dacă acele active au fost acumulate legal, nu e nicio problemă. Noi chiar vrem să îi încurajăm pe oameni să achiziționeze active. Trebuie să vedem ce urmărim cu acea taxă”, a declarat Florin Cîțu.

 

Adauga un comentariu