Actualitate

Florin Cîțu nu contează pentru Guvern! Unul dintre oamenii de bază din PNRR și-a luat concediu în pofida faptului că premierul a interzis acest lucru

Publicat: 16 iun. 2021
Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu pare că nu contează în Guvern după ce un angajat care se ocupă de PNRR și-a luat concediu

Pare că Florin Cîțu nu prea contează în calculul concediilor din Guvern. Vorbim despre faptul că în pofida faptului că premierul la anunţat, după eşecul PNNR, că nimeni din aparatul care se ocupă de documentaţie nu mai are dreptul la concediu, situaţia stă total diferit în realitate.

Așadar, tocmai coordonatorul tehnic al PNRR, Nicolae Toderaș a ales să plece în concediu. Acesta şi-a depus cererea exact după ce premierul anunța cu mare fast că nimeni nu beneficează de acest lucru.

Premierul Florin Cîțu anunța interdicția concediilor

Premierul Florin Cîțu anunța, în urmă doar cu o săptămână faptul că nimeni din aparatul PNRR-ului nu va beneficia de concediu. Anunţul venea în contextul în care România pur şi simplu s-a făcut de ruşine în cazul proiectului.

„Am un mesaj pentru cei care lucrează la PNRR: nu veți merge în concediu până când acest PNRR nu va fi aprobat. Românii își pun mari speranțe, să tratați cu mare mare atenție toate observațiile Comisiei. Dacă din cauza unei tratări superficiale, la orice nivel, acea persoană pleacă acasă, nu ne jucăm, trebuie să facem un PNRR bun”, a declarat la acea dată premierul Florin Cîțu.

Coordonatorul tehnic al PNRR, Nicolae Toderaș a intrat în concediu

În realitate insă, un important membru care se ocupă de proiectul european a intrat în concediu. Vorbim despre chiar coordonatorul tehnic al PNRR, Nicolae Toderaș care și-a depus cererea de concediu şi a fost acceptată fără prea multe întrebări: Liderul PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, afirmă că:

”PNRR este o ocazie bună să se fi testat folosirea indicatorilor de performanţă în administraţie, lucru pe care oamenii îl aşteaptă de la actuala guvernare. Mă îndoiesc că ministrul Ghinea ştia personal de acest concediu. Cu atât mai puţin PM”,  afirmă Alexandru, precizând, însă, că lucrurile ar trebui să se schimbe, conform News.ro.

Cererea de concediu a fost aprobată în 14 iunie, la trei zile de la interdicţia anunţată de premier.

Eșecul PNRR este o pată neagră asupra Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR

În cursul săptămânii trecute, Comisia Europeană a respins forma actuală a PNRR-ului întocmit de guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR. Întreaga faptă a stârnit revolta opoziţiei care a afirmat faptul că la nivel de guvern există o incapacitate de a se ocupa de un lucru atât de important cum este proiectul enunţat mai sus.

Marcel Ciolacu, liderul PSD spunea că formaţiunea politică pe care o conduce va depune o moţiune de cenzură ca un răspuns la faptul că PNRR-ul a fost respins în forma actuală.

Guvernul trebuie să plece pentru că şi-a bătut joc de şansa României de a-și reveni după criza pandemică. Singurul scop real al PNRR a fost să încerce să dospească miliarde de euro pentru firmele de casă. Guvernul Citu trebuie să plece că a ratat total campania de vaccinare. 25% sunt vaccinaţi în România cu cel puțin o doză, ne aflăm pe locul 25 din 27 în Europa. La nivel mondial ne batem cu Macao pentru ultimul loc.

Nici Cristian Ghinea, principalul vinovat pentru acest eșec nu a scăpat de cricitile opoziţiei. PSD a depus o moţiune simplă împotriva lui, moţiune care a picat.

Comentarii
  • Daca Ghinea a stat si a spus ca n-a citit documentatia ,la ce foloseste?Asta a plecat in concediu,pentru ca nu-l intereseaza,ca si pe Ghinea, care n-a citit materialul din acelasi motiv.

  • Simple observatii:
    1. Act de indisciplina? Atunci vor fi consecinte.
    2. Alta faina se macina la moara daca erau „specialistii PSD in fonduri UE” (Valcov, Teodorovici, Veorica, etc., in frunte cu Dragnea) la butoane, un PNRR sau cum s-o mai fi chemat era aprobat imediat.

Adauga un comentariu