Actualitate

Florin Cîțu, precizări despre campania de vaccinare: „Vrem tot personalul vaccinat să eliminăm din restricții” – VIDEO

Publicat: 20 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu precizări despre campania de vaccinare Vrem tot personalul vaccinat să eliminăm din restricții - VIDEO
Premierul Florin Cîțu a reacționat, miercuri, după ce bugetul Capitalei propus de Nicușor Dan a fost respins

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu, a făcut o serie de declarații de presă marţi, 20 aprilie 2021, după întâlnirea cu reprezentanții ONG-urilor și asociaților pacienților pe tema campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, la Palatul Victoria.

Premierul Florin Cîțu a transmis faptul că dacă tot personalul care lucrează în restaurante va fi vaccinat atunci se poate discuta despre funcționarea unităților de alimentație publică indiferent de rata de incidență a cazurilor COVID-19.

Companiile private vor vaccina angajaţii la locul de muncă

Florin Cîțu a menţionat ca angajaţii din cadrul companiilor private pot fi vaccinaţi anti-Covid-19 la locul de muncă..

„Angajații din companiile private se pot vaccina la locul de muncă cu ajutorul operatorului și cu ajutorul DSP. Astăzi m-am întâlnit cu reprezentanții turismului și HoReCa, dar și cu ONG-urile pentru pacienți. Avem nevoie de o campanie de informare corectă despre vaccinare pentru că sunt foarte multe informații care subminează efortul campaniei de vaccinare. Am luat decizia de a elimina numărul de persoane care pot fi înregistrate de un aparținător”, a transmis premierul României, Florin Vasile Cîțu.

Florin Vasile Cîțu: „Vrem tot personalul vaccinat să eliminăm din restricții”

Premierul în continuarea conferinţei a menţionat că se doreşte ca tot personalul din companii să fie vaccinat împotriva virusului Covid-19 pentru a se putea renunţa la restriciile anti-Covid-19.

„Revenind la vaccinarea personalului din companii și angajați, vor avea acces și membrii familiilor celor care sunt în acele companii. În acele comunități unde nu există centru de vaccinare, dar există acest centru, vor putea să se vaccineze.

Intrăm într-o nouă etapă și trebuie să creștem ritmul. Deschiderea noastră este totală. Așa cum le-am transmis și agenților economici, putem să modificăm anumite criterii pe care le avem astăzi în funcție de raţă persoanelor vaccinate în anumite sectoare. Vrem tot personalul vaccinat să eliminăm din restricții. Vrem să avem restaurante deschise la orice rată de infectare dacă există suficientă vaccinare”, a mai spus premierul care a făcut studii în SUA și Germania.

Florin Cîțu, despre vocile împotriva vaccinări anti-Covid-19

Nu în ultimul rând, premierul României a dorit să menţioneze faptul că orice voce care nu are încredere în vaccin subminează capacitatea de a reveni la normal. Astfel, de dorim să mergem la concerte, la teatru, la restaurant, în vacanţă, premierul Florin Cîțu spune că este musai să ne vaccinăm.

„Vă spun același mesaj din fiecare zi. Vaccinarea este singura soluție de a ieși din pandemie. Avem dozele necesare, putem vaccina mai mult de 5 milioane persoane până la finalul lunii mai, avem doze pentru peşte 10 milioane persoane până la finalul lunii iulie. Singura posibiltate să revenim la o viață normală este să ne vaccinăm. De aceea facem aceste eforturi. Din sectorul privat avem toată susținerea. Ceea ce încercăm să facem este să eliminăm vocile împotriva campaniei de vaccinare.

Vreau să fiu foarte clar, orice voce împotriva vaccinării ne subminează capacitatea de a reveni la normalitate cât mai curând”, a conchis premierul.

Adauga un comentariu