Declaraţii ireale făcute de premierul Florin Cîțu pe fondul unei crize sanitare din România. Premierul demis a declarat faptul că Guvernul nu a acordat niciun ban pentru campania de vaccinare.
Acesta a confirmat declaraţiile făcute de colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România.
Florin Cîțu a declarat faptul că nu au fost alocați bani de la buget pentru campania de vaccinare
Într-o intervenţie publică, după consultările de la Cotroceni, premierul Florin Cîțu a confirmat ceea ce a declarat Valeriu Gheorghiță. Așadar, premierul menţionează că în campania de vaccinare nu au fost alocați bani de la buget.
„Majoritatea au fost făcute pro-bono. UNICEF a venit cu o variantă prin care au donat bani. Nu au fost bani de la buget pentru campania de vaccinare de când am fost eu la guvernare. Înainte a fost acel buget, dar doar o parte a fost folosit. N-am mai continuat această variantă”, a spus premierul.
Valeriu Gheorgită a declarat că nu au fost alocați bani pentru campania de vaccinare din România
Declarația făcută de Valeriu Gheorghiță a șocat opinia publică, mai ales în contextul în care România stă foarte prost la capitolul vaccinare şi la capitolul deceselor sau infectărilor. Coordonatorul campaniei de vaccinare a menţionat faptul că nu au fost alocaţi bani pentru campania de vaccinare:
„Nu s-au alocat bani, sau cel puţin CNCAV-ul, comitetul pe care eu îl coordonez, nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi de informare. Obiectivul campaniei de comunicare şi de informare pe care noi l-am avut încă de la început, din noiembrie, a fost de promovare a încrederii populaţiei în ştiinţă şi în sistemul medical, în medici, tocmai pentru că pandemia este o problemă medicală”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă duminică, la B1 Tv.
Campania de anti-vaccinare a fost mai prezentă în spaţiul public din România
În încheiere, medicul a declarat că este extrem de dificil de gestionat o campanie de vaccinare mai ales în contextul în care campania de anti-vaccinare a fost mai prezentă în spaţiul public din România.
„Este o problemă de sănătate publică şi aş îndrăzni să spun că este o problemă chiar de siguranţă naţională, tocmai de aceea cred că trebuie să fim extrem de precauţi în momentul în care dăm autoritate unor persoane care nu au expertiza necesară să vorbească pe teme… în perioada pandemiei am observat cu toţii că fenomenul de dezinformare a luat amploare foarte mult”, a adăugat medicul.
Un bun exemplu de antivaccinist este senatorul din Iași Diana Șoșoacă ce a făcut o serie de declarații controversate. De exemplu, senatorul de Iași a declarat că vaccinul ar crea sterilitate pentru 3 generaţii.