Actualitate

Florin Cîțu şi-a revendicat victoria în PNL pentru faptul că liberalii vor avea primii premier în persoana lui Nicolae Ciucă

Publicat: 19 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu şi-a revendicat victoria în PNL pentru faptul că liberalii vor avea primii premier în persoana lui Nicolae Ciucă
Florin Cîțu susține că nominalizarea lui Nicolae Ciucă drept primul premier în Guvernul rotativ PNL-PSD este o victorie

Florin Cîțu şi-a revendicat victoria într-o şedinţă PNL. Președintele liberal le-a spus celor care au fost prezenţi la şedinţa BEx că este o adevărată victorie că s-a reuşit ca propunerea de premier în persoana lui Nicolae Ciucă să fie prima în viitorul guvern PNL-PSD.

Vă aducem aminte faptul că atât cei din PSD cât și cei din PNL s-au înţeles că funcţia de premier să fie dată printr-un sistem de rotație, iar social democrații doreau că funcția să le revină lor prima oară.

Florin Cîțu susţine o victorie importantă a PNL în negocierile cu PSD

Așadar, Florin Cîțu nu ar fi ratat ocazia de a se mândri cu realizările pe care le-a avut în negocierile cu PSD. Liderul liberal a declarat, în cadrul şedinţei BEx din PNL că partidul a avut o victorie prin numirea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de premier:

„Este o victorie importantă pentru noi, PNL, să avem primul premierul, mai ales pentru că suntem partidul mai mic din coaliție. Pentru prima parte a rotativei îl propun pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier”, a spus șeful PNL, conform stiripesurse.ro

Asta în condiţiile în care social democrații și-ar fi dorit ca ei să fie primii la conducerea Executivului. Florin Cîțu a mers mai departe și a propus și a obținut vot în unanimitate ca Nicolae Ciucă să facă parte și să conducă Delegația PNL de la consultările care vor fi convocate de președintele Klaus Iohannis.

Florin Cîțu a subliniat că a fost premier desemnat în 2020, și era foarte important dacă putea să conducă el negocierile, nu Ludovic Orban. De aceea consideră că acum Ciuca trebuie să aibă libertate în negocieri.

Decizia nominalizării lui Nicolae Ciucă ar fi fost luată la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis

Totuşi, victoria susţinută de Florin Cîțu este una cu care, conform altor surse, nu ar trebui să se laude. Așadar, Nicolae Ciucă ar fi fost nominalizat la insistența președintelui Klaus Iohannis. În pofida faptului că premierul demis și-ar fi dorit să fie în continuare menţinut drept propunere, ideea nu le-a surâs nici social democraților dar mai ales nici Palatului Cotroceni.

Trebuie să ţinem cont de voința românilor. PSD a câștigat alegerile parlamentare. Va fi o coaliție bună şi vom avea o coaliție eficientă. Astăzi stabilim cine este prim-ministrul nominalizat din partea PSD. Este o decizie că avem o rotație și PSD va avansa o propunere. PSD va propune ca prima rotație să fie la PSD. Vom găsi o cale astfel încât să nu iasă nimeni păcălit. Întotdeauna când s-au făcut coaliții s-a găsit cineva păcălit iar românii au avut de suferit. Sper ca astăzi să închidem negocierile. Am obosit să vă răspund la aceleași întrebări. Domnul Florin Cîțu trebuie să înţeleagă că nu poate veni cu propunerea de premier în propria persoană după ce a fost demis. declara Marcel Ciolacu în urmă cu câteva zile

În urmă cu câteva zile ieșea în presă informaţia precum că Florin Cîțu ar fi avut o cădere nervoasă şi ar fi ameninţat, dacă partidul nu-l va nominaliza, cu depunerea mandatului de președinte PNL.

Adauga un comentariu