National

Florin Cîțu și-ar putea anula vizita la Kiev?

Publicat: 26 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu și-ar putea anula vizita la Kiev
Florin Cîțu și-ar putea anula vizita de la Kiev

Președintele Senatului României, Florin Cîțu, și-ar putea anula vizita la Kiev. Întrebat de jurnalişti despre vizita programată, Florin Cîțu a omis să dea detalii despre eveniment. Fostul premier a precizat că va face public date despre eveniment în momentul în care toate detaliile vor intra în posesia acestuia.

Vă aducem aminte faptul că, la invitația oficialilor din Ucraina, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu ar urma să se deplaseze la Kiev într-o vizită oficială.

Florin Cîțu şi-ar putea anula vizita în Kiev

Florin Cîțu nu a dat de înţeleg că şi-ar putea anula vizita din Kiev, dar faptul că liderul Senatului nu a oferit detalii jurnaliştilor i-a pus pe gânduri pe gazetari. Acesta a fost întrebat despre data la care, alături de Marcel Ciolacu s-ar deplasa spre Kiev. Cîțu a răspuns sec că va da detaliile pe parcurs ce le va avea:

„Este în lucru o vizită pentru Kiev. Așa cum am spus și acum o săptămână, vă spun și acum – vom da detaliile atunci când le avem. Este o vizită care va fi la un moment dat”, a spus, marți, Florin Cîțu.

Este bine de precizat faptul că Florin Cîțu şi Marcel Ciolacu sunt printre ultimii lideri europeni care ar efectua vizite la Kiev. Vorbim despre faptul că sunt multe personalități politice care s-au întâlnit cu liderii din orașul asediat de Rusia. În acest context menţionam faptul că Volodimir Zelenski a avut o intervenție în Parlamentul României la invitația lui Florin Cîțu. Vizita ar urma să aibă pe data de 27 aprilie. Nu se știe dacă cei doi lideri vor vizita în același timp capitala Ucrainei sau va exista o diferență de câteva zile dintre vizite.

Ce spune Florin Cîțu despre criză economică din România

În continuarea intervenției, Florin Cîțu le-a spus jurnaliștilor care este soluţia de ieșire din criză economică din România. Ba mai mult, fostul premier consideră că nu există criză economică și că măsurile luate de Guvern trebuie să fie rapide:

„Rata inflației este mare, creșterea economică va încetini anul acesta față de estimările de la începutul anului. (…) Trebuie să ne uităm la situația pe care o avem astăzi, că poate fi evitată criza (c.n. economică) dacă se vor lua măsurile bune”, a declarat Cîțu.

Specialiștii din domeniu au afirmat în repetate rânduri că actuala criză economică va fi însoțită și de o criză alimentară acută. Acest lucru va fi cauzat, nu din lipsa de alimente de pe rafturile supermarketurilor ci mai ales din cauza prețurilor uriașe pe care acestea le vor avea. Guvernul a anunțat recent că a pregătit mai multe măsuri de a ieși din criză. Social democraţii au arătat un pachet de susţinere pentru cei aflaţi într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar. Așadar, revenind la subiectul principal, vom vedea dacă Florin Cîțu își va anula vizita la Kiev sau dacă se va deplasa alături de Marcel Ciolacu, președinte Camerei Deputaților și liderul PSD.

Adauga un comentariu