Actualitate

Florin Cîțu va organiza o ședință de Guvern! Miniştrii USR-PLUS ar putea absenta sub formă de protest

Publicat: 15 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu va organiza o ședință de Guvern Miniştrii USR-PLUS ar putea absenta sub formă de protest
Premierul României, Florin Cîțu, nu dorește intrarea într-un alt lockdown

Premierul Florin Cîțu organizează, în cursul zilei de joi, 15 aprilie 2021, o şedinţă de Guvern dar s-ar putea trezi cu absenţa miniştrilor din formaţiunea politică USR-PLUS. Totul este o formă de protest după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis.

Guvernul se reunește joi în şedinţa pentru că pe ordinea de zi sunt acte normative extrem de importante care nu suportă amânare, spune Florin Cîțu

Miniştrii USR-PLUS ar putea absenta de la şedinţa de Guvern

Totuşi, conform recentelor declaratatii făcute de liderii USR-PLUS, miniştrii formaţiunii politice ar putea absenta de la şedinţă. Aceştia sunt enervaţi de faptul că Florin Cîțu a decis să îl demită pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Tensiunile în coaliţie au oscilat ajungând la nivelul în care cei din USR-PLUS nu îl mai doresc pe premier în fruntea Guvernului.

Condiţia de a mai participa la şedinţele de guvern vine la pachetul lui Florin Cîțu. Concret, miniştrii nu mai doresc să fie conduși de premierul actual.

Normal, ședința de Guvern ar fi trebuit să se desfăşoare miercuri dar aceasta a fost amânată tocmai pentru că miniştrii USR nu au vrut să participe.

„Vom avea şedinţă de Guvern, pentru că sunt mai multe acte normative importante pentru toţi românii, care trebuie adoptate, o parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare”, a precizat, miercuri, prim-ministrul, informează Agerpres.

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu

Ziua de miercuri rămâne cea mai importantă zi politică din această săptămână după ce premierul Florin Cîțu a anunţat că a hotărât să îl demită pe Vlad Voiculescu. De altfel, la pachet cu demiterea ministrului a venit şi demiterea secretarului de stat Andreea Moldovan. În fine, decizia de demitere a venit după ce Andreea Moldovan a adoptat un act normativ referitor la carantinarea unor localităţi fără să se consuște cu premierul Florin Cîțu.

Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi. se arată în postarea publicată pe Facebook de Florin Cîțu.

Ce se află pe ordinea de zi a şedinţei de la Guvern

Pe ordinea de zi din cadrul şedinţei de la Guvern se află proiectul de lege ce permite sancţionarea cu suspendarea activitării a agenţilor economici care nu respectă măsurile luate pentru a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2 dar şi scoaterea unor cantităţi de produce din rezervele de stat pentru ajutoare umanitare. Aceeaşi hotătâre prevede şi scoaterea din rezervele de stat a unor produse şi acordarea acestora, gratuită, Spitalului de Urgentă ” Prof. dr. Dimitrie Gerota” a Școlii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Petru Rareş din Fălticeni

Un alt proiect de lege care se afla pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului viza adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Adauga un comentariu