Actualitate

Florin Roman, ministrul Digitalizării, este acuzat că a plagiat lucrarea de disertație: „Acuzația la adresa mea e nefondată”

Publicat: 15 dec. 2021
Florin Roman, ministrul Digitalizării, în cadrul unei conferințe de presă
Florin Roman, implicat într-un scandal de proporții. Ministrul Digitalizării este acuzat că și-a plagiat lucrarea de disertație și că și-a falsificat CV-ul

Ministrul Inovării, Cercetării și Digitalizării, Florin Roman, este acuzat că și-a plagiat lucrarea de disertație. Liberalul neagă vehement acuzațiile care i se aduc, după ce el a transmis câteva pagini din lucrarea sa de master.

Pe o rețea de socializare, Florin Roman le-a răspuns jurnaliștilor Libertatea printr-un mesaj. Reamintim faptul că aceștia au verificat cele 10 pagini trimise de ministru din lucrarea de master, și care susțin că sunt plagiate.

„Plagiat înseamnă să îți asumi parțial său integral o lucrare științifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea e nefondată. Într-o lucrare de disertație de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția studenților.

La finalul dizertației, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aș spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanță pentru cei care și-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susțină o campanie de denigrare a mea/ să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat. Aceasta e ultima mea intervenție pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât să răspuns la acuzații nefondate”, a scris Florin Roman, ministrul Inovării, Cercetării și Digitalizării.

Libertatea a publicat astăzi, 15 decembrie 2021, un material în care arată că cele 10 pagini din lucrarea de master a ministrului sunt plagiate în proporție de 100 la sută. Aceștia susțin că paginile sunt identice cu cele ale unui suport de curs din anul universitar 2007 – 2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Ce spune premierul Nicolae Ciucă, despre acuzaţia de plagiat adusă lui Florin Roman

Prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, potrivit unor surse, îl va demite pe ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, dacă acesta nu își clarifică suspiciunile legate de plagiatul din lucrarea sa de disertaţie.

“Imediat după ce în presă au apărut informaţii legate de lucrarea de disertaţie a ministrului Cercetării, premierul Nicolae Ciucă i-a cerut lui Florin Roman să vină cu explicaţii publice. Mai departe, avem instituţii specializate şi organe abilitate care vor decide dacă lucrarea e plagiată sau nu”, susţin surse apropiate premierului Nicolae Ciucă.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dacian Cioloş, i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe Florin Roman, după ce ziarul Libertatea a scris că acesta şi-a plagiat disertaţia de master susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012.

Florin Roman, acuzat că și-a falsificat CV-ul. Acesta nu ar fi absolvit nicio facultate la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca

Ministrul Florin Roman este acuzat că și-a falsificat și CV-ul, unde și-ar fi trecut că a urmat cursurile la o facultate din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca. Rectorul UBB, Daniel David, a transmis că ministrul nu a urmat niciun curs în cadrul universității pe care o conduce. De asemenea, s-au căutat informații cu privire la acest lucru în arhivele unității de învățământ.

”Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a explicat rectorul UBB, Daniel David.
Adauga un comentariu