National

Focar de coronavirus în Vaslui! Zeci de oameni au fost infectați cu SARS-CoV-2

Publicat: 17 aug. 2020
Focar de coronavirus în Vaslui! Zeci de oameni au fost infectați cu SARS-CoV-2
Focar de coronavirus în Vaslui! Zeci de oameni au fost infectați cu SARS-CoV-2

Focar de coronavirus în Vaslui! Zeci de oameni au fost infectați cu SARS-CoV-2. La un centru de reabilitare neuropsihică din județul Vaslui a fost raportat focar de coronavirus. Centrul intră în carantină pentru două săptămâni, după ce zeci de angajați și pacienți au fost confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2.

Focar de coronavirus în Vaslui! Zeci de oameni au fost infectați cu noul SARS-CoV-2

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăiești, comuna Vutcani, județul Vaslui a fost declarat focar de infecție COVID-19. În urma testelor efectuate, 41 de pacienți și 22 de angajați au reieșit ca fiind infectați cu noul coronavirus.

La o clinică din Iași, un pacient de 42 de ani a fost confirmat pozitiv. În acest fel, după ce autoritățile vasluiene au anunțat acest lucru, DSP a început o anchetă epidemiologică. În urma acesteia, au ieșit pozitive 63 de persoane, dintre care 41 de beneficiari și 22 de angajați.

Timp de 14 zile se va institui carantina

La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Mălăiești, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a decis instituirea carantinei pentru 14 zile. În ceea ce privește persoanele infectate, acestea vor rămâne în centru.
În cazul în care nu vor exista persoane care vor avea nevoie de internare, există o echipă de medici care le va monitoriza starea în fiecare zi. Atât beneficiarii, cât și angajați au rămas în carantină la Centrul de Recuperare.

Cadrele medicale din Bacău, în alertă! Medicul șef de la secția AȚI Reanimare, depistat pozitiv cu coronavirus

Medicii de la spitalul din Barlad sunt in alerta dupa ce medicul sef al secția ATI Reanimare din cadrul spitalului din Barlad, a fost depistat pozitiv cu virusul Covid 19. Dupa patru luni, in care acesta s-a luptat cu acest virus, a ajuns si el victima acestuia. A fost internet la sectia de Boli Infecțioase cu o formă ușoară spre mediu de Covid 19, dupa ce sambata testul PCR  a iesit pozitiv.

„Da, este pozitiv la acest virus și a fost internat la secția de boli infecțioase, având o formă ușoară spre mediu”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui, citat de vremeanoua.ro.

Doctorul in varsta de aproape 60 de ani este unul dintre cei mai preciați medici anesteziști și de terapie intensivă a spitalului bârladean.

Situație critică în Republica Moldova. Încă un medic a pierdut lupta cu Coronavirus

Sistemul medical din Republica Moldova mai pierde un doctor in lupta cu Coronavirus. Este vorba de medicul Iacob Papușoi de la spitalul raional Cimișlia.  Acesta a decedat din cauza unor complicaţii provocate de Covid-19, la numai o saptama dupa sotia sa care si ea a murit din cauza aceluiasi virus.

„Cu profundă tristețe aducem vestea despre trecerea în neființă a fostului coleg-medic Iacob Păpușoi, care la vârsta de 66 ani a pierdut lupta cu virusul ucigaș”, a anunțat Spitalul Raional Cimișlia.

„Aducem condoleanțe familiei, rudelor și celor apropiați, în legătură cu dramatică soartă a familiei. Exprimăm cele mai frumoase amintiri și respect pentru activitatea de peste 40 ani în sistemul medical din raion a medicului Păpușoi Iacob. Dumnezeu să-l odihnească în lumea celor drepți”, a adăugat Colectivul IMSP Spitalul Raional Cimișlia.

Decesul sau nu a fost confirmat încă de Ministerul Sănătății din Republica Moldova,  dar acesta ar fi al 31 doctor care moare din cauza coronavirusului.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus din Republica Moldova a ajuns la 29.087 cazuri. În total, 20.276 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 879 au decedat.

 

Adauga un comentariu