Titlurile zilei

Unde poți efectua un test COVID-19 în Iași? Care sunt prețurile testelor PCR și criteriile pe care trebuie să le respecți înainte de testare?

Publicat: 12 aug. 2020
Câte cazuri noi de Covid-19, depistate pe teritoriul județului Iași, în ultimele 24 de ore

În Iași sunt 7 laboratoare unde îți poți efectua un test PCR de depistare a infecției cu COVID-19. Prețurile și timpul de așteptare a rezultatelor variază. Criteriile pe care trebuie să le respecți înainte de testare sunt aceleași și sunt obligatorii. Se pot testa atât persoanele asimptomatice, cât și cele cu simptome specifice ale infecției cu COVID-19

În Iași sunt 7 laboratoare unde poți efectua un test COVID-19. Pe lângă Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și Institutul Regional de Oncologie din Iași, două spitale de stat unde îți poți efectua testul COVID-19, mai sunt și câteva clinici private cărora te poți adresa. Este vorba despre Laboratorul Praxis, Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, Clinica Sante, Synevo și Sanador. Ieșenii care doresc să-și facă un test COVID-19 trebuie să știe că programarea telefonică este obligatorie pentru unitățile medicale private.

Dintre toate clinicile private, Laboratorul Praxis are cea mai bună ofertă de preț pentru testul PCR

Pentru a-ți efectua un test COVID-19 în Iași ai mai multe variante. Cea mai bună ofertă de preț din partea clinicilor private este făcută de către Laboratorul Praxis, unde efectuarea unui test PCR costă 250 de lei. Programul de funcționare este între orele 07:15-15:00 de luni până sâmbătă.

„Testarea COVID-19 RT-PCR la punctul de recoltare din Iași, Piața Unirii, se realizează pe bază de programare. În acest scop, va fi trimisă o solicitare prin e-mail la adresa [email protected] sau prin mesaj pe pagina noastră de Facebook. Vor fi comunicate numele și prenumele persoanelor care doresc programare, precum și data dorită pentru testare. În maximum 24 ore, pe aceleași canale de comunicare vom transmite data și intervalul orar în care sunt programate. Înainte cu 4 ore de programare, pacienții nu au voie să fumeze, să bea apă sau să mănânce și nici să se spele pe dinți. Întrega procedură de recoltare durează aproximativ 3 minute. Zilnic, 200-250 de pacienți ni se adresează pentru efectuarea testului PCR”, spune Cristina Hristodorescu, unul dintre administratorii laboratorului Praxis.

Ieșenii care își fac testul COVID-19 la Synevo primesc rezultatul în 5 zile lucrătoare de la momentul recoltării

La Synevo, testul PCR costă 285 de lei, iar timpul de eliberare al rezultatelor este de 5 zile lucrătoare de la momentul recoltării. Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian și faringian. Pentru exudatul faringian, la fel ca la Laboratorul Praxis, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavității bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la 4 ore după acestea. Testul Real Time PCR poate fi solicitat de angajatori pentru reluarea activității profesionale sau de cei care trebuie să se deplaseze în afara țării.

Totodată, testul poate fi solicitat de către femeile însărcinate care urmează să nască, persoanele supuse unui transplant, cei care fac hemodializă, pacienții cu imunosupresie sau cu afecțiuni oncologice. Pacienților li s-ar putea solicita testul înaintea internării, chimioterapiei, radioterapiei sau intervențiilor operatorii. De asemenea, testul se adresează contacților cazurilor confirmate, personalului medical sau persoanelor expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenți infecțioși.

Doar prin programare telefonică îți poți face testul PCR la Sanador și costă 390 de lei

La Sanador, ieșenii își pot face un test PCR la prețul de 390 de lei. Recoltările se fac doar cu programare telefonică la 021 9699 sau completand formularul afișat pe site-ul oficial Sanador. Persoanele care doresc să-și efectueze testul PCR la acest laborator trebuie să specifice dacă urmează tratamente locale cu picături. Punctul de recoltare al probelor este pe strada Ștefan cel Mare din Iași. Cei care își fac testul vor primi rezultatul în 24 – 48 ore după recoltare și poate fi vizualizat în contul de pe site-ul sanador.ro. Rezultatul poate fi eliberat, la cerere, și în limba engleză, pentru cei care călătoresc în afara țării.

La Regina Maria, testul COVID-19 costă 390 de lei, iar rezultatul se primește în 3 zile lucrătoare

La Regina Maria, prețul efectuării unui test PCR este de 390 de lei, iar rezultatul se primește în 3 zile lucrătoare, perioadă ce nu include ziua recoltării. Programările se fac telefonic la toate punctele de recoltare Regina Maria din Iași. Recoltarea se face zilnic, în funcție de programul de lucru al fiecărei locații. La Clinica Sante, ieșenii își pot face testul COVID-19 la prețul de 350 de lei. Programările se fac doar telefonic la numărul de telefon 0332. 410. 540. Cei care decid să-și facă testul PCR la Clinica Sante trebuie să meargă la adresa Str. Pantelimon Halipa, nr. 4A, bl. F3-B, sc. B, Parter.

La IRO Iași poți face testul PCR cu 200 de lei, iar la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, cu 290 de lei

La Institutul Regional de Oncologie din Iași, ieșenii pot beneficia de testarea PCR la prețul de 200 de lei. Rezultatul testului se primește în aceeași zi, la 10 ore distanță de momentul recoltării probelor.

„Cei care doresc să se adreseze Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru efectuarea testului PCR trebuie să vină la intrarea principală a unității medicale în intervalul 7-9 dimineața. Completează o solicitare cu plată, achită 200 de lei pentru a primi rezultatele în limba română și 220 de lei pentru limba engleză. Recoltarea se face dimineața, iar seara se primește rezultatul testului pe e-mail”, spune ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iași.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, ieșenii își pot face testul COVID-19 la prețul de 290 de lei, iar rezultatul se primește în 24 de ore de la recoltarea probelor.
Adauga un comentariu