National

Focar de coronavirus la Craiova! Este afectată singura clinică de hematologie din regiunea Olteniei

Publicat: 24 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Focar de coronavirus la Craiova Este afectată singura clinică de hematologie din regiunea Olteniei
Focar de coronavirus la Craiova! Este afectată singura clinică de hematologie din regiunea Olteniei

Focar de coronavirus la Craiova! În regiunea Olteniei, la singura clinică de hematologie, a apărut un focar de coronavirus. Au fost diagnosticați cu SARS-CoV-2  12 din cei 30 de asistenţi medicali care lucrează în acest loc.

Focar de coronavirus la Craiova! Este afectată singura clinică de hematologie din regiunea Olteniei

La Clinica de Hematologie din Craiova a fost înregistrat un focar de COVID-19, unde 12 din cei 30 de asistenţi medicali au fost infectați. Conform directorului medical la Spitalul Filantropia Craiova, Lorena Dijmărescu, au fost contaminați și doi pacienți.

Pentru că acum clinica nu dispune de suficient personal, în următoarele două săptămâni vor fi primite doar urgențele. În acest moment, sunt internați 10 pacienți.

„Vom asigura urgenţele şi chimioterapia pe spitalizare de zi. Sunt măsuri luate tocmai în ideea de a minimaliza riscurile de răspândire a acestei infecţii. Această situaţie va fi perpetuată timp de două săptămâni, până când personalul va ieşi din izolare”, a declarat Lorena Dijmărescu.

Așa cum am menționat, Clinica de Hematologie din Craiova este singura din regiunea Olteniei și poate primi pentru internare maximum 50 de bolnavi.

Focar de coronavirus la Spitalul Floreasca. Câţi oameni au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2

Este focar de coronavirus la Spitalul Floreasca. Secţia Chirurgie II a celui mai mare spital de urgenţă din România a fost închisă pentru internări se pentru serviciul de gardă. Mai mult de 15 oameni din rândul personalului secţiei au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Secţia Chirurgie ÎI de la Spitalul Floreasca are o capacitate de 50 de paturi. Pe secţiile de chirurgie ajung cazuri grave, din toată ţara.

Medicul Bogdan Oprită spune că activitatea este acum preluată de celelalte două secţii de chirurgie ale unităţii sanitare. Mai multe rude ale angajaţilor din spital au spus că şefii unităţii medicale ar fi ascuns rezultatul pozitiv al unui pacient, însă conducerea spitalului infirma această informaţie.

O anchetă epidemiologica este acum în curs în spital, şi, cel mai probabil, când aceasta se va încheia, epidemiologii vor stabili şi care a fost sursă infecţiei.

Situaţie alarmantă şi la Direcţia de Sănătate Publică Prahova

Situaţie alarmantă la Direcţia de Sănătate Publică Prahova! Conform Prefecturii Prahova, şapte din cei 31 de angajaţi ai instituţiei au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Primul caz depistat a fost în cazul unei asistente care se afla în detaşare la ASSC Ploieşti. După ce a fost testată pozitiv, spaţiul de lucru a fost dezinfectat. 14 dintre contactii direcţi au fost testaţi.

„Dintre aceştia, şase au avut rezultate pozitive, patru fiind la personalul detaşat de la ASSC Ploieşti şi care avea activitate la call-center, iar celelalte două persoane sunt din rândul personalului DSP şi aveau activităţi de instruire şi supraveghere în departamentul amintit”, se arăta într-un comunicat al Prefecturii Prahova.

Contactii acestor persoane infectate au fost identificaţi şi izolaţi. De asemenea s-a efectuat dezinfectarea întregului spaţiu al Direcţiei de Sănătate Publică.Call-center-ul institutiie are activitatea redusă momentan.

Adauga un comentariu