National

Focar de COVID-19 în Focșani! Încă patru cadre medicale de la secția de Cardiologie s-au infectat cu noul coronavirus

Publicat: 26 oct. 2020
Medici pe holul spitalului imbracati in combinezoane
Medici într-un spital covid-19

Un nou focar de COVID-19 este activ în secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani, după ce patru cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus, au informat, luni, reprezentanţii unităţii medicale.

„La nivelul secţiei de Cardiologie avem în acest moment patru cadre medicale infectate cu virusul SARS-CoV-2. S-a demarat ancheta epidemiologică la nivelul secţiei de Cardiologie. Cadrele medicale confirmate pozitiv au fost izolate la domiciliu, iar pacienţii care sunt internaţi pe secţie vor fi retestaţi”, a declarat managerul SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu, scrie agerpres.ro.

Potrivit managerului, în celelalte secţii ale spitalului nu există la acest moment alte cadre medicale sau personal auxiliar testate pozitiv.

Cardiologia a fost una dintre primele secţii închise la SJU Focşani în luna aprilie a acestui an, în timpul stării de urgenţă, după ce nu mai puţin de 19 cadre medicale au fost testate pozitiv pentru COVID-19.

Alertă la Spitalul Municipal Câmpina. Mai multe cadre medicale, infectate cu SARS-CoV-2

Cinci cadre medicale au fost confirmate cu Covid la Secția Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Municipal Câmpina, unitate desemnată spital-suport Covid. Potrivit Prefecturii Prahova, în județ au fost confirmate alte două focare noi la două societăţi comerciale din Ploieşti şi Ariceștii Rahtivani.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Prahova, personalul din cadrul Secției Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul Municipal Câmpina confirmat pozitiv cu COVID-19 a fost izolat şi s-a efectuat şi dezinfecția spațiilor.

Mai mult, graficul de lucru a fost refăcut, astfel încât activitatea unităţii spitaliceşti să se desfășoare în condiții normale.

Alte doua focare COVID-19 confirmate la două societăţi comerciale din Judeţul Prahova

7 angajați dintre cei 25 testați la o firma din Ariceștii Rahtivani, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus.

De asemenea, 31 de angajați dintre cei 212 testați la o firma din Ploieşti au fost confirmaţi pozitiv cu Covid

„Angajații au fost testați în vederea efectuării unui training în afara țării pentru un proiect nou. Toți cei depistați pozitiv sunt izolați și sunt asimptomatici în prezent, iar contacții direcți ai acestora au fost carantinați. Activitatea a fost reorganizată astfel încât să nu afecteze procesul de producție și spațiile au fost igienizate”, se mai arată în comunicat.

Prefectura Prahova a precizat că în județ au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 164 de noi cazuri de Covid și 6 decese.

Incidența cumulată a cazurilor active, din ultimele 14 zile, din județ, raportată la 1000 de locuitori, este de 1,99.

Adauga un comentariu