Local

Focar nou la ApaVital: 3 angajați, testați pozitiv cu noul coronavirus. Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

Publicat: 12 nov. 2020
Jumătate din orașul Iași va primi apă cu presiune scăzută de la ApaVital ca urmare a unor lucrări de modernizare a rețelei de apă-canalizare
Sediul ApaVital Iași din Copou

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a transmis joi, 12 noiembrie 2020, apariţia a două noi focare Covid-19 în Judetul Iaşi. Trei angajați au fost testați pozitiv cu noul coronavirus la sediul Dancu al companiei ApaVital, secția Lucrări Tehnico Edilitare. Toate persoanele au fost izolate la domiciliu și s-a deschis o anchetă epidemiologică.

Al doilea focar nou din județul Iași a fost confirmat la Căminul de Bătrâni Sfinții Constantin și Elena. Aici, au fost testați pozitiv cu virusul Covid-19 douăzeci de persoane, dintre care doi salariați și 18 de beneficiari.

„S.C. APAVITAL S.A – Secția LTE (Lucrări Tehnico Edilitare)sediul Dancu – 3 angajați.

Măsuri:

Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu, iar contacții direcți sunt carantinați. Ancheta rămâne în desfășurare.

CĂMINUL DE BĂTRÂNI SFINȚII CONSTANTIN ȘI ELENA – 20 (2 salariați și 18 beneficiari)

Măsuri:

Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu (salariații), iar beneficiarii sunt izolați în centru. Ancheta este în desfășurare”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Actualizarea focarelor existente la Iași

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Iași a precizat noi detalii privind focarele existente din Iași.  La Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Pădureni Grajduri, secția III Psihiatrie conici au fost diagnosticați cu virusul Covid-19 încă 14 pacienți și 5 salariați.

SPITALUL DE PSIHIATRIE ȘI PENTRU MĂSURI DE SIGURANȚĂ PĂDURENI GRAJDURI – Secția III Psihiatrie cronici – au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 încă 14 pacienți și 5 salariați. 

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 86 de pacienți și 14 salariați.

Măsuri:

La testările efectuate în toată această perioadă, până pe 09.11.2020, s-au mai depistat cazuri pozitive la pacienți și personal. Pacienții au fost evaluați de un medic infecționist și izolați în spital. Se respectă măsurile de protecție și igienă”, potrivit DSP Iași.

Situația Covid-19 pe raza județului Iași

Potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până joi, 12 noiembrie 2020, pe raza judeţului Iaşi au fost testate pozitiv 14.055 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19. Datele arată cu 300 de cazuri în plus faţă de ieri.

Dintre toate persoanele testate pozitiv, 4.698 au fost externate, așadar cu 37 de persoane externate în plus faţă de ieri.

În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-a înregistrat din păcate un deces în rândul persoanelor infectate, iar bilanțul deceselor ajungându-se la 271.

Situația spitalelor suport Covid-19, la Iași

În spitalele suport Covid-19, potrivit DSP Iași, sunt ocupate 562 de paturi, dintre care 55 la ATI. De asemenea, mai sunt libere 144 de paturi în zona de confirmați și zece locuri libere la secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 12 noiembrie 2020, sunt ocupate 562 paturi, din care 55 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 55, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 10 la Spitalul Mobil Letcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 4 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iasi si 15 la Spitalul de Neurochirurgie. In momentul de faţă mai sunt libere 6 paturi ATI, unul la Spitalul de Neurochirurgie Iasi, 2 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 2 la Spitalul Mobil Letcani si unul la Spitalul CF Iasi.

În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 144 de paturi: 20 paturi la Spitalul Mobil Letcani, 3 la Spitalul de Boli Infectioase, 3 paturi la Spitalul de Pneumologie, 31 de paturi la Spitalul Harlau, 4 paturi la Spitalul de Recuperare, 12 de paturi la Spitalul CF Iaşi, 3 la Spitalul Sf. Spiridon, 18 de paturi la Spitalul Militar şi 50 de paturi la Spitalul CF Pascani. 

În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI. Mai menţionăm că în momentul de faţă sunt 20 de bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi”, potrivit DSP Iași.

 Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 12 noiembrie 2020, un număr de 4846 de persoane se află în izolare, iar 5051 de persoane sunt carantinate la domiciliu.

 Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 10964 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 14715 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Comentarii
  • D-va raportati 3 locuri libere ATI la spitalul de boli infectioase, 144 per total Iasi, iar dna dr. Dorobat spune ca nu mi sunt locuri la ATI deloc….unde este adevarul????

Adauga un comentariu