Business în România

Fondatorul Albalact investește 20 de milioane de euro în această afacere:  Vrea hotel de 5 stele, cu SPA și centru de evenimente

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fondatorul Albalact investește 20 de milioane de euro în această afacere  Vrea hotel de 5 stele cu SPA și centru de evenimente
Fondatorul Albalact, Raul Ciurtin, a anunțat că investește 20 de milioane de euro într-un hotel de 5 stele, cu SPA și centru de evenimente

Fondatorul Albalact, Raul Ciurtin, a anunțat că investește 20 de milioane de euro într-un hotel de 5 stele, cu SPA și centru de evenimente. Centru de evenimente Elitis Events Center, aflat deja în funcțiune, cuprinde 6 săli de evenimente cu o capacitate totală de 1.270 de locuri.

Fondatorul Albalact investește 20 de milioane de euro

Antreprenorul Raul Ciurtin, care a fondat firma Albalact, vrea să inaugureze Elania Resort, un centru multifuncțional cu 6 săli de evenimente, SPA și un hotel de 5 stele, o investiție de 20 de milioane de euro realizată în locul campingului Făget, de lângă Cluj-Napoca.

„În Făget, lângă Cluj-Napoca, am finalizat un resort. O investiție personală. În februarie am inaugurat partea de evenimente. În faza a doua de dezvoltare urmează hotelul cu 54 de camere. Întreaga investiție este de peste 20 de milioane de euro“, a declarat Raul Ciurtin.

Împreună cu Florin Mariș și familia Călin și Alina Dobra, Raul Ciurtin lucrează acum și la construcția etapei a doua de dezvoltare rezidențială, care va cuprinde 275 de apartamente, din cadrul complexului Estoria City ce se dezvoltă în locul fostei platforme industriale Policolor din estul Bucureștiului.

„Am vândut o parte importantă din faza a doua de rezidențial din Estoria City și colegii mei sunt optimiști și vor ca în a doua parte a anului să ia în considerare începerea etapei a treia de dezvoltare, dacă vânzările se mențin“, a menționat Raul Ciurtin.

Prima etapă a complexului imobiliar Estoria City a fost definitivată în vara anului 2020, după inaugurarea magazinelor Leroy Merlin, Kaufland și Lidl. Ulterior, a ridicat primul bloc cu circa 250 de apartamente și trebuia să cuprindă și construcția unui magazin Mobexpert, cu două etaje, și a unuia Altex, cu un etaj, pentru care au fost emise autorizații de construire, însă pentru acestea nu au început încă lucrările.

Magazinele Mobexpert și Altex urmează a fi construite de Dan Șucu, pe un teren de 1,2 hectare cumpărat de la Ciurtin și Dobra, tot parte din fosta platformă Policolor. Antreprenorul mai are în vedere încă două faze de dezvoltare de apartamente. În total sunt programate 1.200 de locuințe în acest proiect. Noile locuințe vin în completarea zonei comerciale Pallady, care cuprinde magazinele Leroy Merlin, Kaufland, Metro, Auchan, Jumbo, XXXL Lutz și IKEA.

Au fost vândute Domeniile Boieru

În 2024, Raul Ciurtin, familia Dobre și antreprenorul Florin Dănoaie au cedat pachetul majoritar de acțiuni la producătorul de vin Domeniile Boieru companiei JNT Group.

„Am vândut pachetul majoritar la Domeniile Boieru, iar partea de terenuri și viță de vie le-am păstrat în proprietate printr-un proiect de divizare, pentru că acestea nu au făcut parte din trazacție. Via este dată în arendă la Domeniile Boieru“, menționează Raul Ciurtin

În Domeniile Boieru sunt 200 de hectare de podgorii, în Ciumbrud și Sebeș, și o unitate de producție cu o capacitate de 2,9 milioane de litri de vinuri frizzante și spumante.

Reamintim că Raul Ciurtin a obținut în 2016 circa 31 milioane euro din vânzarea pachetului de 44,9% deținut la Albalact, firmă fondată de familia sa. Banii din vânzare au fost direcționați către investiții imobiliare, dintre care cea mai importantă a fost achiziția fostei platformei Policolor din estul Bucureștiului, la un preț de 22 milioane de euro.

Acum, fondatorul Albalact, Raul Ciurtin, a anunțat că investește 20 de milioane de euro într-un hotel de 5 stele, cu SPA și centru de evenimente.

Adauga un comentariu