Local

Fosta Clinică Dermato din Tătărași pare desprinsă din filmele de groază. Oamenii străzii își duc veacul printre gunoaie și resturi – FOTO

Publicat: 16 mai 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Fosta Clinică Dermato din Tătărași pare desprinsă din filmele de groază. Oamenii străzii își duc veacul printre gunoaie și resturi - FOTO
În clădirea dezafectată oamenii străzii și-au improvizat dormitoare

Este incredibil cum a ajuns să arate fosta Clinică Dermato din Tătărași. Odată în subordinea Spitalului „Sf. Spiridon”, clădirea a ajuns să fie plină de gunoaie și de oameni care își duc veacul printre ele. Situația este incredibilă, având în vedere că aceasta se află chiar în interiorul orașului, nu la periferie

Imaginea este una dezolantă! Ce odată a fost o clinică importantă pentru oraș, unde numeroase persoane au fost consultate sau tratate, acum a ajuns să arate ca un platou dintr-un film de groază. Aproape toate geamurile sunt sparte, pereții sunt plini de graffiti, iar mirosul din interior este îngrozitor. Pe lângă acestea, tot felul de persoane dubioase frecventează locul.

Fosta Clinică Dermato este în paragină

o poză cu un bărbat
Clădirea se află într-o stare îngrozitoare

Clinica din Tătărași s-a degradat sub privirile cetățenilor, după ce autoritățile locale au considerat că nu merită investit în aceste locuri sau nu au existat fonduri. Clădirea se află în patrimoniul municipiului Iași, fiind sub supravegherea Direcției Evidență Patrimoniu. Trebuie să ținem cont că, înainte de anul 1989, cartierele erau construite după un plan bine pus la punct. Astfel, o clinică era ceva specific pentru un cartier precum este Tătărași.

Încă de la intrarea în curtea fostei clinici putem vedea o imagine dezolantă care s-a conturat odată cu trecerea anilor și cu lipsa de intervenție din partea autorităților. Aproximativ toate geamurile au fost sparte, ușile au fost scoase sau rupte după ce totul a fost vandalizat.

În interior a mai rămas încă gresia, acoperită de o mizerie de nedescris și de mormane de gunoaie. Încă de la intrare, în anumite încăperi, mirosul este groaznic, din cauza resturilor alimentare aflate în putrefacție și a oamenilor străzii care și-au făcut nevoile. Tot ce a fost de valoare a fost deja luat de diferite persoane, iar ce a mai rămas sunt ușile care stau căzute pe jos după ce au fost scoase din balamale. Este incredibil cum un loc în care foarte mulți oameni lucrau cu pacienții din cartier a ajuns să fie o ruină.

Oamenii străzii și-au făcut casă din clinică

o poză cu oamenii din clădire
Mizeria din interior este de nedescris

Pe lângă mizerie și gunoaie, oamenii străzii au transformat clinica în propria lor casă. De-a lungul anilor, mai mulți s-au perindat prin aceste încăperi unde au găsit un refugiu. Aceștia trăiesc în condiții de neimaginat, mănâncă ce apucă, de multe ori ce găsesc pe la gunoi, consumă alcool și își fac nevoile chiar în încăperile din clinică. Reporterii BZI au rămas surprinși să găsească o femeie care își crește copilul într-un așa mediu. Deși ea susține că era doar în vizită la o anumită persoană, se pare că ar locui aici de ceva vreme.

„Eu nu stau aici, sunt doar în vizită la un prieten. Copilul este al meu, nu avea cu cine rămâne acasă. Stau undeva în Tudor, iar tatăl băiatului este la muncă. Am tot încercat să-l dau la grădiniță, însă nu am reușit. Cel care stă aici îl cheamă Iulian, știu că mai sunt oameni care locuiesc pe aici, mai multe lucruri nu vă pot spune”, a specificat femeia.

Copilul probabil era înfometat, deoarece a găsit un pliculeț cu zahăr pe jos și a început să-l mănânce, în timp ce femeia a scos un pieptene dintr-o geantă, pentru a se aranja. Celălalt locatar spune că nu cunoaște foarte multe, deoarece el stă doar de o săptămână aici.

„Eu stau de aproximativ o săptămână aici, sunt undeva de la țară, nu aveam unde să mă duc că mai muncesc prin oraș și mi-a spus cineva de locul acesta. Acestea sunt condițiile, e mai bine decât să stau pe străzi”, povestește Ciprian, unul dintre locatari.

Fosta Clinică Dermato a ajuns într-o stare deplorabilă, plină de gunoaie și mizerie. Oamenii străzii și-au improvizat dormitoare în încăperile ce odată aveau anumite întrebuințări. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu această clădire și care vor fi planurile autorităților.

Tags:
Comentarii
Adauga un comentariu