Titlurile zilei

Fostul bazar al Iașului a devenit raiul boschetarilor din zonă: „Sunt numai sugători de pungi acolo” – FOTO

Publicat: 08 mart. 2023
_____ Vizualizări 11 Comentarii
Fostul bazar al Iașului a devenit raiul boschetarilor din zonă Sunt numai sugători de pungi acolo - FOTO
Boschetarii Iașului s-au adunat în zona fostului Bazar

După ce au fost demontate tarabele fostului bazar din Iași, terenul a rămas de izbeliște și în zonă s-au adunat foarte multe persoane fără adăpost. Astfel, fostul bazar al Iașului a devenit raiul boschetarilor din zonă. Localnicii din împrejurimi acuză autoritățile că nu iau măsuri legate de oamenii străzii care și-au făcut adăpost pe terenul fostului bazar. Din planurile Primăriei Iași, în zonă trebuiau să fie construite două turnuri gemene, însă unul dintre proprietarii terenului nu a dorit să se asocieze pentru a duce la bun sfârșit proiectul. Primarul Iașului, Mihai Chirica, declară că terenul fostului bazar a devenit bază pentru organizarea investițiilor realizate de Primăria Iași

Fostul bazar din Iași a devenit locuința oamenilor fără adăpost. Sub podul Nicolina se adună foarte multe persoane care își fac nevoile și mențin locul într-o stare deplorabilă. Deși au fost sesizări făcute către Poliția Locală Iași, aceștia nu au reușit să-i convingă pe boschetari să nu mai revină.

Fostul bazar al Iașului a devenit raiul boschetarilor din zonă

Pod
Persoanele fără adăpost din zonă au transformat fostul Bazar în toaletă publică

Localnicii care locuiesc în apropiere de fostul bazar declară că, după ce s-au dezafectat tarabele din zonă, terenul care a rămas împrejmuit a devenit loc de adăpost pentru boschetarii Iașului. Persoanele fără adăpost umblă dezbrăcate, în văzul celor din jur, fără nicio jenă.

„Sunt foarte mulți boschetari și sugători de pungi în zonă. Unii umblă dezbrăcați. Am chemat și poliția și nu are ce să le facă”, susține Gabriela Axinte, locuitor de pe N. Iorga, în apropierea fostului bazar.

Cei care locuiesc în zonă sunt nemulțumiți că odată cu amenajarea spațiilor verzi s-au stricat gardurile dintre blocuri, iar boschetarii umblă liberi pe sub geamurile lor. Aceștia mai spun că terenul fostului bazar este toaletă pentru oamenii fără adăpost care umblă prin zonă.

„Să veniți să vedeți cum arată locurile de aici. E un miros îngrozitor. Poliția îi amendează, dar, dacă ei sunt fără casă, ce să le ia”, mai spune un alt localnic din zona respectivă.

Terenul fostului bazar este folosit de Primăria Iași ca bază pentru investiții

Fost Bazar
900 mp din terenul fostului Bazar a fost revendicat de familia Braunstein. Aceștia au stopat proiectul Primăriei Iași de a construi în zonă două turnuri gemene

Primarul Iașului, Mihai Chirica, declară că terenul aparține unor persoane fizice, iar Primăria Iași îl folosește că bază pentru producție.

„În principiu, el are o proprietate privată de vreo 900 mp. Proprietarul este un cetățean din afara României. Pe timpul iernii, îl folosim ca bază de organizare pentru deszăpezire. Până la jumătatea anului trecut a fost folosit ca bază de organizare pentru investițiile din termoficare. Practic, îl folosim ca o bază de producție pentru Primăria Municipiului Iași”, declară Mihai Chirica.

Cei 900 mp din terenul fostului bazar din Iași au fost revendicați de familia Braunstein. Membrii ar fi demonstrat cu acte că dețin acel teren și au fost puși în posesie. Ulterior nu au vrut să accepte un schimb de terenuri, susținând că singura variantă posibilă ar fi un spaţiu în clădirile care ar fi putut fi construite acolo.

„Există în continuare această discuție de a fi construite, pe acest teren, două turnuri gemene. Din păcate, nu avem acceptul celuilalt proprietar cu care noi am dorit să facem parteneriat”, mai spune primarul Iașului.

Mihai Chirica spune că problema persoanelor fără adăpost este cunoscută și o să trimită Poliția Locală pentru a-i sancționa pe cei care folosesc locul respectiv pe post de toaletă publică.

„O să facem sesizări către Poliția Locală să caute persoanele fără adăpost și să îi ia de acolo”, mai zice primarul Iașului.

Până la concretizarea marelui proiect și a se decide ce soartă va avea acest teren, fostul bazar al Iașului a devenit raiul boschetarilor din zonă.

Comentarii
  • Un primar, o conducere atat de lipsita de viziune si atat de proasta la toate capitolele cu exceptia gazonului si floricelelor nu cred ca se putea.
    Numai cine nu vrea sa vada nu sesizeaza cat de toxic este conducerea Iasului…
    Pacat…

  • Mai rau este ca si prin scarile blocurilor se face trafic de droguri va dau adresa exacta in str minervei nr 4 bl 843 sc C au magazin acolo si politia sta la cafele in loc sa prinda golanii.LUATI MASURI !!!!!!

  • Se poate face o parcare civilizata pentru locatarii din zona si pentru cei care au treaba acolo, dar terenul e pastrat pentru combinatiile mafiei imobiliare a lui Chirica.

  • LA MINERVA talharii si speculantii ce fac specula cu flori au ocupat tot trotuaru si pe o parte si pe alta la minerva …..primaru corupt si meletia inutila sta ascunsi prin masini …..pt ce ii platim pe acesti derbedei in haina statului care ne fura ???

  • Confirm si eu cu traficul de droguri, pe Bd.Primaverii la scarile blocurilor fara interfon, vin isi fac doza si arunca serigile la fata locului. De boschetari care si-au gasit locuri pe langa punctele de termoficare numai zic…nu le fac nimic stiu de ei, ii legitimeaza si atat.. o durere in 14 la Iasi

    Mai rau este ca si prin scarile blocurilor se face trafic de droguri va dau adresa exacta in str minervei nr 4 bl 843 sc C au magazin acolo si politia sta la cafele in loc sa prinda golanii.LUATI MASURI !!!!!!

  • Faceţi ţara de ocară:
    Hoţi, escroci, deloc bonomi.
    Noi v-am spânzura-ntr-o seară,
    Dar de unde-atâţia pomi,
    Şi de unde-atâta sfoară?

  • Pentru astia care nu stiti, terenul a fost retrocedat unei persoane. Proprietarul a vrut sa construiasca doua blocuri turn, pe stanga si pe dreapta podului, dar fiind pod, primaria nu-i va da niciodata PUZ. De asta a fost mutat bazarul, ca terenul a fost castigat in instanta. Chirica s-a opus vehement achizitionarii terenului de catre primarie, chiar daca bani sunt. Putea face o parcare in underground si deasupra un mega parca, dar Chirica nu vrea, pentru ca nu iese nimic la combinatia asta. Punct.

Adauga un comentariu