Local

Fostul director al Oficiului de Cadastru, Narciza Nedelcu, condamnat la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu (EXCLUSIV)

Publicat: 02 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul director al Oficiului de Cadastru Narciza Nedelcu condamnat la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu EXCLUSIV
Narciza Nedelcu, fostul director al Oficiului Județean de Cadastru

Fostul director al Oficiului de Cadastru, condamnat la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Narciza Nedelcu a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Fostul director al Oficiului de Cadastru, condamnat la 3 ani de închisoare pentru abuz în serviciu

Tribunalul Iași admite apelurile formulate de Direcția Națională Anticorupție Iași. Astfel, Narciza Nedelcu este condamnată pentru savârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendare. De asemenea, inculpata Irina Soficu a fost condamnată pentru savârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice la o pedeapsa de 2 ani închisoare, cu suspendare

„Tribunalul Iași admite apelurile formulate de DNA Iași si inculpatii STOLNICEANU CRISTIAN, S.C. AGENTIA DE CADASTRU SI TOPOGRAFIE S.R.L., MANUTA AURELIAN – ANTONIUS, ALEXANDRU OVIDIU, S.C. TOPO EURO CAD S.R.L., S.C. GAUSS S.R.L. SI LIPSA STEFAN, împotriva sentintei penale nr. 245/05.03.2019, pronuntata de Tribunalul Iasi în dosarul nr. 4264/99/2015, pe care o desfiinteaza în parte, în latura penala. Înlatura dispozitia primei instante de achitare a inculpatei NEDELCU NARCIZA pentru savârsirea infractiunii de abuz în serviciu. Condamna pe inculpata NEDELCU NARCIZA – (…), pentru savârsirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice la o pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, cu suspendare. Înlatura dispozitia primei instante de achitare a inculpatei SOFICU IRINA pentru savârsirea infractiunii de abuz în serviciu. Condamna pe inculpata SOFICU IRINA – (…) pentru savârsirea infractiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice la o pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, cu suspendare.”, se arată în comunicat.

Judecătorii de la Tribunalul Iaşi au decis achitarea mai multor funcţionari publici trimişi în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi (DNA) pentru comiterea unor fapte de corupţie în anul 2019. Cap de lista este Narciza Nedelcu, fostul director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi. Aceasta a fost acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Pentru prima infracţiune menţionată a fost achitată, judecătorii considerând că fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia cerută de lege. Pentru instigare la fals intelectual a încetat procesul penal pentru că faptele s-au prescris. „Nu comentez decizia judecătorilor”, spusese Narciza Nedelcu.

Funcționari achitați

Alături de aceasta au mai fost daţi pe mâna judecătorilor următorii funcţionari din cadrul Oficiului de Cadastru: Otonel Grunzu, Liviu Gabriel Bălţatu, Nicoleta Pelin Dolachi, Irina Soficu şi Dumitru Daniel Dascălu. De asemenea, au mai fost trimişi în judecată următorii: Ovidiu Alexandru, administrator al SC Topo Cad SRL, Leoras Bucşa, administrator SC Gauss SRL, Cristian Stolniceanu, administrator al SC Agenţia de Cadastru şi Topografie SRL, Ştefan Lipsa, administrator al PFA Lipsa Ştefan şi Aurelian Antonius Mânuţa, administrator al SC Grup Cinci SRL. Toţi cei menţionaţi au fost achitaţi.

„În perioada 23 – 30 decembrie 2009, inculpata Nedelcu Narciza, în calitate de director şi ordonator de credite al O.C.P.I. Iaşi, aflată în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a avizat la plată, în mod nelegal, prin aplicarea stampilei «bun de plată» şi a semnăturii, mai multe facturi privind contractele de prestări servicii încheiate anterior cu administratorii firmelor SC Gauss SRL, SC Grup Cinci SRL, SC Topo Euro Cad SRL, SC Agenţia de Cadastru şi Topografie SRL şi PFA Lipsa Ştefan, în condiţiile în care serviciile respective nu au fost efectuate”, se arăta în comunicatul procurorilor.

Aceştia mai susţin că în cursul anului 2010, în scopul de a ascunde plata nelegală efectuată în favoarea societăţilor menţionate anterior, a întocmit în fals mai multe documente care atestau în mod nereal faptul că lucrările aferente contractelor de prestări servicii au fost efectuate în totalitate.

Adauga un comentariu