Actualitate

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta la BZI LIVE: „Pe mine altceva mă doare. Noi dacă vrem vacanţă de Paşte la copii, înseamnă că suntem cu Putin?”

Publicat: 27 feb. 2023
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Fostul prim-ministru al României Victor Ponta la BZI LIVE Pe mine altceva mă doare. Noi dacă vrem vacanţă de Paşte la copii înseamnă că suntem cu Putin
Victor Ponta la BZI LIVE

În ediția de luni, 27 februarie, a emisiunii BZI LIVE, invitatul Victor Ponta, fost prim-ministru al țării și lider al Partidului PRO România, a discutat despre noile legi ale Educației, ce au fost prezentate de ministrul Ligia Deca. Reamintim că noile legi ale Educației au fost puse în dezbatere publică de către Sorin Cîmpeanu, care a demisionat între timp din cauza acuzațiilor de plagiat.

Succesoarea sa, Ligia Deca, cea care s-a ocupat de proiectul „România Educată”, lansat de Klaus Iohannis încă din primul mandat, a venit cu noi modificări.

Victor Ponta la BZI LIVE

Victor Ponta, fost prim-ministru al țării și lider al Partidului PRO România, a discutat la BZI LIVE despre cum consilierul prezidențial al lui Iohannis a ajuns în funcția ce-i permite să modifice structura sistemului de învățământ din România.

Pornind de la o scuză folosită de premierul Nicolae Ciucă, cum că în zi de sărbătoare nu se face rotativa… Victor Ponta a menționat noile reglementări din sistemul de Educație, ce fură vacanța de Paște a elevilor.

„Eu ştiu că în zi de sărbătoare nu fac curăţenie, sarmale, dar nu că nu faci rotaţia. Asta cu sărbătoarea.. păi în calendarul ortodox în fiecare zi e un sfânt. E o chestie de râsul lumii… Când oamenii ştiu că se schimbă şeful, nu fac nimic. Aşteaptă să se schimbe şeful. Cu cât se face mai repede schimbarea care a fosr anunţat, cu atât mai bine. Dar domnul Ciucă pare că nu are nici o treabă cu PNL-ul, acolo e o mişcare din asta, ca şobolanii în sac. PSD-ul, normal… tropăie să vină şi ei mai repede la putere. Asta că nu se face pe 25.. ce să zic…

Pe mine altceva mă doare. Că în timp ce noi vorbim, văd că a ieşit aşa ca o fantomă, după 6 luni în care a stat ascunsă, doamna consilieră a domnului Iohannis, care e şi ministru al Educaţiei. Şi a apărut azi. Şi primul lucru: domnule, dacă în zi de sărbătoare religioasă nu se poate face schimbarea politică, dar de Paşte avem voie de vacanţă cu copiii? Vacanţa de Paşte o dădea Putin? Că acum tot ce e rău îl face Putin… Şi noi trebuie să luptăm cu Putin. Noi dacă vrem vacanţă de Paşte la copii, înseamnă că suntem cu Putin?

Doamna asta nu a lucrat o zi în viaţa ei în Educaţie. Doamna asta care nu a predat nici o zi, nu a învăţat un elev, nu a fost într-o cancelarie, nu a scris într-un catalog… Doamne fereşte! Nici nu vreau să aud ce zice. Oricum chestia asta cu România Educată e o poveste. Nu cred că mai crede nimeni că după 9 ani, s-a hotărât Iohannis cu consiliera sa, care nu a lucrat o zi într-o şcoală, să ne facă România Educată. Vai de capul nostru!

Doamna respectivă are o singură calitate: a fost consiliera lui Iohannis. Iar Iohannis nu are nici o calitate. Că înţeleg că e un profesor special… E singurul profesor din România care din meditaţii are și bani mulţi, şi case, şi primari, şi preşedinte şi tot. Deci nu are nici o legătură. Că eu ştiu mulţi profesori care mai fac şi ei meditaţii şi nu au ajuns la averea domnului Iohannis.

Deci mi s-a părut o bătaie de joc, probabil că au fost oameni de treabă în 2014, care au zi ‘băi, ok, cu Ponta… am înţeles, dar uite că vine Iohannis care e profesor şi o să schimbe scoala din România’. Nu doar că nu a schimbat-o Iohannis, au trecut 9 ani!

Haideţi să spunem adevărul! În ziua de azi, dacă ai bani, ca părinte, îţi duci copilul la o şcoală privată din Bucureşti, Cluj, Iaşi, sau plăteşti meditaţii. Dacă nu ai bani, şi se duce la o şcoală de cartier, domnule, e mult mai rău decât acum 9 ani! Mult mai rău! În afară de faptul că profesorii sunt mai demotivaţi, şcolile arată mai rău.. au apărut nişte lucruri..dar pe vremea mea, în liceele din Bucureşti nu se găseau în toate droguri. Şi în Iaşi sigur e la fel.

Scoala în ăştia 9 ani s-a despărţit şi mai tare între copii care au părinţi cu bani şi cei care nu au.

Şi chestia cu sportul. Dacă părinţii tăi îşi permită să plătească, faci sport. Dacă nu… nu. Dar pe vremea mea te chemau, îţi dădeau de mâncare, echipament… Aveai o şansă. Şi ne mirăm că nu mai avem sport în România. La fel şi cu şcoala.

Iar doamna asta, să vrei să reformezi școala din România și tu să nu fi fost în viaţa ta, o zi, într-o şcoală din România… e o poveste de doi bani!”, a spus Victor Ponta.

Comentarii
  • Si daca cineva ar fi de partea lui Putin trebuie sa meargă la închisoare sau cum? Ne- am întors cumva in dictatura lui Hitler cand nu aveai voie sa tii cu evreii ca era trădare de Hitler si evreii trebuiau exterminati de fiecare cum putea la comanda fuhre- rului

Adauga un comentariu