Local

Fostul șef al poliției Hârlău a fost reținut pentru 24 de ore. USR-istul Simionescu a fost prins beat la volan

Publicat: 11 apr. 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Fostul șef al poliției Hârlău a fost reținut pentru 24 de ore. USR-istul Simionescu a fost prins beat la volan
Dumitru Simionescu, fostul șef al Poliției Hârlău a fost reținut

Dumitru Simionescu, fostul șef al Poliției Hârlău, a fost reținut pentru 24 de ore, după ce a fost implicat într-un incident în care a lovit mai multe autovehicule. Conform mărturiilor persoanelor prezente în zona accidentului, Simionescu era sub influența alcoolului la momentul faptei.

„În seara zilei de 09 aprilie a.c., Poliția Orașului Hârlău a fost sesizată cu privire la faptul că pe raza localității Scobinți a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, respectiv un șofer care conducea un autoturism a intrat în coliziune cu o mașină parcată, ulterior acesta continuând deplasarea.

Cu ocazia verificărilor efectuate în teren, polițiștii au identificat conducătorul auto sus-menționat.

Acesta a fost condus la sediul poliției și fiind testat alcoolscopic, a rezultat o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost transportat la o unitate sanitară în vederea recoltării de probe biologice.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 11 aprilie a.c., procurorul a dispus reținerea pentru 24 de ore a acestuia.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a transmis IPJ Iași.

Dumitru Simionescu, fostul șef al Poliției Hârlău și candidat USR la primăria Cotnari, beat la volan

Autoritățile au fost alertate prin apel la numărul de urgență 112 despre un conducător auto care, în stare de ebrietate, a colizionat două mașini parcate. La sosirea la locul incidentului, polițiștii au descoperit că autorul accidentului nu era altul decât Dumitru Simionescu, care a ocupat funcția de șef al poliției în Hârlău pentru mai mulți ani. Cei de la IPJ Iași au explicat faptul că pe data de 9 aprilie, în cursul serii, a fost raportat la Poliția Orașului Hârlău un eveniment rutier care s-a produs în Scobinți. Incidentul a implicat un vehicul care a lovit o mașină parcată și a continuat să se deplaseze după impact, rezultând în daune materiale.

În urma investigațiilor efectuate la fața locului, echipa de poliție a reușit să îl identifice pe șoferul implicat în accident. După ce a fost adus la sediul poliției pentru declarații, testarea alcoolemiei a indicat o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost transportat la o instituție medicală pentru prelevarea de probe biologice suplimentare. Pe baza acestor fapte, a fost inițiat un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe intoxicante.

Citește și Dumitru Simionescu, fostul șef al Poliției Hârlău și actual membru USR, implicat într-un accident rutier și „ridicat” de polițiști! Avea o alcoolemie uriașă 

Vă aducem aminte faptul că Dumitru Simionescu a fost prins într-un mare dosar de corupție, clasat, instrumentat de procurorii ieșeni care spuneau că mai multe persoane au obținut diverse bunuri de la un om de afaceri care i-a denunțat:

„În perioada iunie – august 2014, inculpatul Ioan Amariei, în calitate de șef al Ocolului Silvic Hârlău și reprezentant al achizitorului – Direcția Silvică Iași, a pretins și primit de la un om de afaceri (denunțător în cauză) mai multe foloase, care au constat în 3 uși de garaj, în valoare de 7.000 de lei, montate la o anexă a Ocolului Silvic Hârlău, dar și neplata unei lucrări în valoare de 7.000 de lei, pe care omul de afaceri o executase la locuința acestuia. Aceste foloase au fost obținute de inculpat fie amenințându-l pe omul de afaceri că societatea sa nu va mai fi propusă pentru alte contracte de lucrări pe raza Ocolului Silvic Hârlău, fie ca urmare a promisiunilor că va face demersurile necesare la Direcția Silvică Iași, pentru ca o lucrare să fie atribuită firmei administrate de martorul denunțător”, au spus atunci procurorii DNA.

Comentarii
Adauga un comentariu