Local

Fotbaliștii ieșeni sunt pregătiți să încurce planurile celor de la Sepsi. Leo Grozavu poate fi forțat să folosească jucătorii transferați în această iarnă: „Este evident că ei sunt favoriți, dar avem nevoie de puncte”

Publicat: 18 ian. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Fotbaliștii ieșeni sunt pregătiți să încurce planurile celor de la Sepsi. Leo Grozavu poate fi forțat să folosească jucătorii transferați în această iarnă Este evident că ei sunt favoriți dar avem nevoie de puncte
Cele două echipe au obiective diferite, însă formația din Iași are nevoie de puncte

Fotbaliștii ieșeni vor victoria în meciul cu Sepsi, din deplasare, însă Leo Grozavu este rezervat în privința unui rezultat. Este posibil ca noile transferuri să fie folosite încă din primul joc oficial, din cauza absențelor din lot

Prima partidă oficială din acest an este una dificilă pentru formația Politehnica Iași. Joacă în deplasare la Sf. Gheorghe, contra celor de la Sepsi, vineri, la ora 17:00. Echipa din Copou are nevoie de puncte pentru a scăpa de retrogradare, după ce a terminat pe poziția de baraj, cu doar 23 de puncte acumulate, anul trecut.

Politehnica Iași a ieșit pe plus din pregătirea de iarnă

Ieșenii au jucat două meciuri de pregătire, în perioada de iarnă, contra celor de la Dunav Ruse și FC U Craiova 1948. Cu bulgarii au remizat, iar contra oltenilor au câștigat cu scorul de 4-2. Totuși, Alin Roman și Mihai Bordeianu nu au participat la pregătire, fiind indisponibili din cauza accidentărilor.

„O perioadă utilă, desigur, ținând cont că pregătirea a fost mai scurtă în acest an, a trebuit să condensăm puțin programul. Suntem înaintea primului joc din această stagiune de primăvară. Un meci important, un meci dificil, dar cu toții avem speranțe. Ținând cont de faptul că nu suntem o echipă atât de bogată, e clar că lipsa oricărui jucător este importantă, și aici nu vorbim doar de Roman și Bordeianu. Aceștia au fost jucători de bază, nu este ușor, dar eu cred că băieții s-au pregătit foarte bine”, a precizat Leo Grozavu.

Fotbaliștii noi sunt pregătiți să joace

Deși au jucat puțin cu noii coechipieri, Alexandru Core, Hamza Saghiri, Rachid Bouhenna, Todor Todoroski și Alanzinho sunt pregătiți să intre încă din prima partidă.

„E prematur să-i folosim de la început pe jucătorii noi, vom vedea. Mai este activitate până la joc. Sperăm să nu apară alte probleme medicale. Nu am avut timp să îi integrăm foarte bine, dar, dacă va fi nevoie, îi introducem. Din punctul meu de vedere, e cam devreme după doar două săptămâni. Sunt jucători cu caracter bun, au nevoie de mult mai mult timp și nici nu vreau să pun presiune suplimentară pe ei că nu ar fi corect”, a indicat antrenorul Politehnicii Iași.

Jucătorii ieșeni vor trei puncte cu Sepsi

Cei de la Sepsi trag tare pentru prinderea play-off-ului după ce au început sezonul dezastruos. În meciul tur, ieșenii au reușit să câștige în Copou, cu scorul de 1-0, astfel că încearcă să repete rezultatul. Totuși, adversarii sunt mult mai în formă acum, fiind pe locul 5, cu 30 de puncte. Deja, câțiva suporteri din Iași și-au anunțat plecarea către Sf. Gheorghe, pentru susținerea echipei.

„Sunt tipul de antrenor care îmi place să dezvolt jucătorii cu calități și au perspectivă, dar la final depinde doar de ei. Este important modul cum ei înțeleg fenomenul. Este foarte greu ca atunci când ne pregătim cu toții în comun să putem face minuni. Întâlnim o echipă care este câștigătoarea ultimelor ediții ale Cupei României, câștigătoare de Supercupă, cu jucători valoroși, buget suficient, condiții bune. Au obiective mărețe și în acest an, iar acum e clar că sunt favoriți.

Campionatul regulat nu poate să îți dea cine știe ce liniște pentru că înjumătățirea punctelor îți mai taie din elan, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să adunăm puncte în sezonul regulat. Lupta va fi dată la play-out, acolo se joacă pe puncte întregi, iar cele nouă etape cu 5 victorii, deja nu mai ai cum să ai probleme, dacă nu ești la o distanță mare de ceilalți”, a încheiat Leo Grozavu.

Fotbaliștii ieșeni sunt pregătiți pentru duelul cu Sepsi, din etapa 22. Este posibil ca unii dintre jucătorii transferați în iarnă să își facă debutul oficial.

Comentarii
Adauga un comentariu