Sport

Fotbaliștii nu vor mai avea voie să scuipe pe teren, odată cu reluarea campionatelor

Publicat: 29 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fotbaliștii nu vor mai avea voie să scuipe pe teren odată cu reluarea campionatelor

Comitetul Medical al FIFA a luat decizia de a interzice scuipatul pe teren. Mai mult, jucătorii riscă să primească un cartonaș galben dacă nu țin cont de noua regulă.

Oficialii competițiilor sportive vor să facă tot posibilul pentru a scăpa de pandemia de coronavirus, iar unul dintre gesturile fotbailiștilor va fi interzis odată cu reluarea campionatelor. Comitetul Medical al FIFA a luat decizia de a interzice scuipatul pe teren. Mai mult, jucătorii riscă să primească un cartonaș galben dacă nu țin cont de noua regulă.

„E un gest comun în fotbal, dar nu este deloc igienic”, a explicat un purtător de cuvânt al Comitetului Medical al Fifa pentru Telegraph.

„Când fotbalul se va relua, trebuie să evităm acest fenomen cât de mult posibil. Întrebarea este dacă va fi posibil. Luăm în calcul ca fotbaliștii să primească un cartonaș galben dacă nu respectă acest aspect. Este complet neigienic și este o modalitate ca virusul să se răspândească foarte ușor. Trebuie să avem mare grijă atunci când vom decide să începem activitățile sportive”, a mai explicat acesta.

Ionel Dănciulescu a încercat să explice de ce scuipă fotbaliștii

Ionel Dănciulescu, aflat în studioul emisiunii Fotbal European, a încercat să ofere o explicație pentru gestul pe care foarte mulți fotbaliști îl fac în timpul meciurilor, acela de a scuipa.
Oficialul lui Dinamo nu a găsit un motiv clar, însă spune că gestul poate fi chiar unul instinctiv.

„E complicat să spun, încearcă sa faci și tu un efort ridicat 90 de minute și o să vezi. E o chestie instinctivă. Nu pot să-ți dau acum o rezolvare a faptului că jucătorii de fotbal scuipă”, a spus Dănciulescu

Adauga un comentariu