Cancan ultimă oră

Fotografiile pe care Ozana Barabancea le-ar vrea șterse au ieșit la iveală după 24 de ani – GALERIE FOTO

Publicat: 10 iul. 2021

 

Artistă complexă, Ozana Maria Barabancea, pe numele ei complet, nu se identifică doar cu rolurile de jurată în diferite emisiuni de televiziune de divertisment, așa cum s-ar grăbi publicul mai puțin avizat să creadă.

Cântăreață de operă, ca formație, solistă de jazz, formată ca pianistă de mică, Ozana este recunoscută și ca mare iubitoare a portului popular, al iei românești, articol vestimentar tradițional recunoscut și apreciat în toată lumea. De altfel, artista și-a creat, pe parcursul ultimilor zece ani, o colecție impresionantă de porturi populare, în special femeiești, din mai toate zonele folclorice ale țării, unele de o valoare istorică și culturală inestimabile.

Douăzeci din astfel de piese vestimentare au fost aduse și expuse de Ozana, în holul generos, ca spațiu, al Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, al Primăriei Sectorului 2, unde a fost sărbătorită, și aici, Ziua Universală a iei, și tot după tradiția românească, Sânzienele.

Rolul Ozanei nu a fost, însă, doar de a-și expune colecția populară, ci și de a susține un un recital, de pian și voce. Și nu a fost singură în fața asistenței. Solista a venit însoțită de frumoșii ei copii, Gloria, de 16 ani, și Andrew, de 20, ambii călăuziți încă de mici spre muzica clasică, ambii fiind dedicați cu spirit, cu dragoste, în special pianului, instrument la care Gloria excelează făcându-se remarcată deseori cu prilejul mai multor evenimente de gen. După câteva lucrări de Franz Liszt, interpretate de Gloria, Ozana și-a delectat, iată ce completare inedită a profilului său muzical, care include în principal opera și jazzul, câteva piese de genuri diferite, dar în spiritul sărbătorii zilei.

sursă foto, articol: impact.ro

Adauga un comentariu