Sport

France Football a ales cel mai frumos gol din istoria UEFA Champions League. O reușită a lui Gică Hagi este în top

Publicat: 07 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
France Football a ales cel mai frumos gol din istoria UEFA Champions League. O reușită a lui Gică Hagi este în top

Golul marcat din voleu de Zinedine Zidane în finala UEFA Champions League din 2002, dintre Real Madrid și Bayer Leverkusen (2-1), disputată la Glasgow, a fost ales de celebra publicație France Football cel mai frumos din istoria competiției europene.
De asemenea, un gol înscris de Gheorghe Hagi pentru Galatasaray figurează pe locul 19.
France Football: Zinedine Zidane, cel mai frumos gol din UEFA Champions League
Reușita lui „Zizou” s-a impus în fața celorlalte, de pe o listă finală cu 50 dintre cele mai frumoase goluri înscrise în Champions League.

Gică Hagi a marcat într-un meci Galatasaray – AS Monaco 3-2

Actualul antrenor al lui Real Madrid a înscris golul respectiv în minutul 45 al partidei cu Bayer, când cele două formații se aflau la egalitate (1-1). Mijlocașul francez a trimis mingea în poarta germanilor cu o execuție spectaculoasă din voleu, fructificând o centrare din banda stângă a fundașului brazilian Roberto Carlos.
Hagi a marcat într-un meci Galatasaray – AS Monaco 3-2, ridicând scorul la 2-0 cu un șut fără elan de la circa 35 de metri de pe partea stângă, în vinclul porții apărate de Stephane Porato, pe 12 septembrie 2000. Galata s-a impus cu 3-2, dar Hagi a fost eliminat în min. 69.

Poziția a patra este ocupată de golul lui Dejan Stankovic

Pe locul secund în ierarhia celor mai frumoase goluri din istoria Ligii Campionilor se află reușita lui Mauro Bressan (Fiorentina) într-un meci cu FC Barcelona din 1999, în timp ce pe poziția a treia se află golul înscris de Cristiano Ronaldo din foarfecă, în partida câștigată de Real Madrid pe terenul lui Juventus Torino (3-0), în 2018. Poziția a patra este ocupată de golul lui Dejan Stankovic (Inter Milano) împotriva formației Schalke 04, în 2011, iar pe locul al cincilea se află reușita lui Philippe Mexes, în cursul jocului dintre AC Milan și Anderlecht Bruxelles din 2012.
O altă execuție spectaculoasă, aparținându-i galezului Gareth Bale (Real Madrid), reușită în finala cu FC Liverpool din 2018, se află pe poziția a șasea în clasamentul celor mai frumoase goluri din Liga Campionilor.

Adauga un comentariu