International

Franța ar putea închide granița cu Spania din cauza pandemiei! Reyes Maroto, ministrul spaniol al Turismului își declară optimismul

Publicat: 23 iul. 2020
Franța ar putea închide granița cu Spania din cauza pandemiei! Reyes Maroto, ministrul spaniol al Turismului își declară optimismul
Franța ar putea închide granița cu Spania din cauza pandemiei! Reyes Maroto, ministrul spaniol al Turismului își declară optimismul

Reyes Maroto, ministrul spaniol al Turismului, a afirmat miercuri că are speranța că granițele cu Franța nu se vor închide, iar o revenire a cazurilor în Catalonia se află sub control.

Maroto și-a declarat optimismul. Franța ar putea închide granița cu Spania din cauza pandemiei!

Deoarece industria turismului reprezintă 12% din producția economică, este de înțeles haosul în care se află. Astfel, Madridul este îngrijorat după declarația făcută de premierul francez, Jean Castex, în care menționează că nu exclude posibilitatea ca granița să fie închisă.
După ce cazurile din Catalonia au scăzut în ultimele trei zile, Maroto și-a declarat optimismul în cadrul unui eveniment realizat de agenția de presă Europa Press.

”Să sperăm că datorită acestor date mai bune nu vom fi nevoiţi să închidem graniţa care pentru noi este foarte importantă pentru mobilitatea cu partenerii notri europeni”, a spus ministrul.

De când Spania a ridicat restricțiile naționale acum o lună, s-a aflat în mijlocul revenirii cazurilor de infectare cu noul coronavirus, iar regiunea bogată din nord-estul Spaniei, care se află la graniță cu Franța a fost cea mai afectată.

Câte cazuri a înregistrat Spania

În ultimele 14 zile, în Spania au fost înregistrate aproximativ 7 000 de cazuri de infectare cu COVID-19, ceea ce semnifică aproape jumătate din totalul național. Cu toate acestea, în ultimele zile, numărul a scăzut.

Marți, în Catalonia au fost menționate 63 de cazuri noi, iar luni și duminică au fost consemnate 70, respectiv 994 de cazuri de infecatare. Aceste numere arată că totalul este în scădere, spre dosebire de sâmbătă, când au fost 1 226 de cazuri noi.

Pe plajele orașului Barcelona a fost redus numărul de persoane acceptate, după ce în weekend s-a produs o aglomerație de nedescris, în ciuda avertismentelor autorităților.

Liderul catalan Quim Torra, a renunțat astfel să revină la măsurile de distanțare, anunțând parlamentul regional: ”Catalonia nu poate fi închisă”.

După această declarație, Guvernul regional din Madrid a declarat că ar putea impune purtarea măștilor în toate cazurile, chiar și dacă există posibilitatea ca distanțarea socială să fie garantată, în cazul în care Guvernul central nu va fixa reguli mai stricte la sosirea pe aeroportull capitalei Barajas.

În Spania, numărul total al deceselor provocate de virusul SARS-Cov-2 este de 28.424, iar cel al cazurilor de coronavirus este de 266.000.

Situația pandemiei de coronavirus în statul francez. Franța ar putea închide granița cu Spania din cauza pandemiei!

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 30.172 de morţi pe teritoriul Franţei, au anunţat miercuri seară autorităţile medicale de la Paris, raportând aproape 1.000 de noi cazuri Covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit cotidianului Le Figaro. În ultimele 24 de ore, şapte persoane spitalizate au murit din cauza infectării cu noul coronavirus. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate 998 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Numărul de teste efectuate la nivel naţional a crescut.

În prezent, în Franţa sunt spitalizate 6.366 de persoane care au Covid-19, iar 455 sunt la reanimare, potrivit datelor transmise de Direcţia Generală de Sănătate de la Paris. Până acum, în Franţa s-au înregistrat 215.605 cazuri de coronavirus, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Adauga un comentariu