Coronavirus

Franța ia în considerare închiderea frontierei cu Spania

Publicat: 18 iul. 2020
Franța o duce din ce în ce mai rău: 13.215 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore
Franța o duce din ce în ce mai rău: 13.215 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

Premierul francez, Jean Castex, nu a exclus, sâmbătă, o nouă închidere a frontierei ţării sale cu Spania din cauza recrudescenţei epidemiei de COVID-19 în Catalonia, el făcând acest anunţ în timpul unei vizite în departamentul Pyrénées-Orientales (sud-vest), frontalier cu ţara iberică, transmite AFP.

”Noi supraveghem situaţia foarte atent, în particular aici, întrucât este un subiect real despre care trebuie să avem discuţii şi cu autorităţile spaniole”, a afirmat Castex, răspunzând unei întrebări privind situaţia sanitară în Spania şi o eventuală închidere a frontierei.

În Spania, celor aproape 4 milioane de locuitori ai metropolei Barcelona li s-a recomandat să ”rămână acasă”, cu excepţia situaţiilor de primă necesitate, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19. Graniţa dintre Franţa şi Spania a fost redeschisă la 21 iunie, după aproape trei luni de izolare strictă în Spania pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Spania este una dintre cele mai afectate de infecţia COVID-19, care a cauzat moartea a 28.400 de persoane în această ţară.

Măsură neașteptată în Andaluzia. Masca devine obligatorie pe plaja și la piscină

Măsură neașteptată în Andaluzia. Purtarea măștii a devenit obligatorie atât în ​​spații deschise, cât și în spații închise și indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de 2 metri. Măsura trebuie respectată și pe plaje și la piscine. În aceste cazuri masca poate fi dată jos doar la intrarea în apă și sub umbrelă, doar dacă se respectă distanțarea fizică. Această regulă a fost adoptată de autorități după ce numărul de cazuri de infectare a început să crească.

„Ministerul Sănătății spune că trebuie să respectăm regulile și pentru că nu este de glumă, luăm în serios măsura”, a afirmat un bărbat care se afla la o piscină în aer liber.

„Sunt bine, mi-e un pic cald, dar o port. Este obligatoriu să o port, așa că o port și gata”, a menționat altul.

În cazul restaurantelor și teraselor oamenii pot renunța la mască în momentul în care mănâncă sau beau sau dacă la aceeași masă se află membrii unei familii. Totuși, atunci când nu se face consumație această măsură trebuie respectată.

Măștile de protecție, obligatorii în Franța, în spațiile închise

Măștile de protecție vor deveni obligatorii în Franța, în spațiile închisecare primesc public, în special magazinele. Aunţul a fost făcut de prim minsitrul Jean Castex astăzi, în Senat, potrivit France Presse.

„Aveam în vedere o intrare în vigoare a acestor dispoziţii de la 1 august’, a amintit premierul. ‘Am înţeles că acest termen pare tardiv şi decretul va intra deci în vigoare săptămâna viitoare’, a indicat el în cadrul declaraţiei sale de politică generală în faţa senatorilor. ‘Portul măştii constituie, împreună cu respectarea distanţei fizice, măsuri de prevenire şi de protecţie eficiente“, a declarat Jean Castex.

Măștile de protecție, obligatorii în Franța, în spațiile închise: Mai multe locuri unde deja este obligatorie

În prezent, măștile de protecție sunt obligatorii pe toate formele de transport în comun (inclusiv taxiuri și Ubers) și există o amendă de 135 EUR pentru a nu purta unul.

Proprietarii de magazine și de afaceri au dreptul de a solicita clienților să poarte o mască și dreptul de a intra în bar pentru clienții care nu poartă mască. În practică, unele magazine și întreprinderi declară „port du masque obligatoire“ (purtarea unei măști este obligatorie – n.r.) în timp ce altele spun doar că măștile sunt recomandate.

În cafenele și baruri, protocolul general este ca personalul să poarte măști, iar clienții să paorte măști p=nă în momentul în care se așază la masă. În realitate, lucrurile variază foarte mult.

Multe atracții turistice, cum ar fi Turnul Eiffel și Luvru, impun vizitatorilor să poarte măști și în spații publice, cum ar fi parcurile și grădini.

Purtarea măștii nu este obligatorie pe stradă, într-un birou sau loc de muncă nepublic.

Adauga un comentariu