Stiri medicale

Franța impune obligativitatea măștilor la locul de muncă din cauza cresterii infecțiilor

Publicat: 18 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Franța impune obligativitatea măștilor la locul de muncă din cauza cresterii infecțiilor
Măști de protecție pentru elevii ieșeni

Franța impune obligativitatea măștilor la serviciu. Guvernul francez propune obligativitatea purtarii măștilor de față la toate locurile de muncă pentru a stopa răspândirea COVID-19.

Ministrul Muncii, Elisabeth Borne, a anunțat că o va face propunerea saptamana aceasta.

Cel puțin 3.352 de cazuri noi de infecție cu coronavirus au fost înregistrate sâmbătă, și 3.015 duminică. Spitalizările și cazurile din terapie intensivă au crescut ușor.

Într-un tweet, Borne a consolidat nevoia de vigilență din partea țării.

„Toată lumea trebuie să facă tot posibilul pentru a preveni răspândirea bolii. Vom discuta marți cu partenerii sociali consolidarea standardelor de sănătate în companii pentru a garanta sănătatea la locul de muncă și continuitatea activității economice.”

Borne a adăugat: „Trebuie să evităm costurile noi cu orice preț”.

Franța impune obligativitatea măștilor la serviciu

Numărul deceselor în Franța se ridică în prezent la 30.410, cu cazuri de infecție la 218.536. În total, 4.860 de persoane rămân la spital, cu 376 la terapie intensivă, conform ultimelor cifre oficiale.

Ministerul Sănătății a anuntat, de asemenea, ca Parisul și Bouches-du-Rhone sunt „zone de circulație coronavirus active”.

Acum sunt clasificate drept zone roșii, adica zone cu cel mai mare risc epidemiologic.

Planurile Franței de a deschide școlile peste două săptămâni rămân în vigoare.

Pentru a stopa în continuare răspândirea virusului, guvernul francez a extins purtarea obligatorie a măștilor de față în multe orașe, în special în regiunea Ile-de-France, care găzduiește Parisul.

Majoritatea celorlalte orașe principale ale Franței au impus deja purtarea măștilor obligatorie în spațiile publice, săptămâna trecută, deoarece oamenii se adună afară din cauza caniculeo, iar practicarea distanțării sociale este putin posibila.

Adauga un comentariu