International

Franța o duce din ce în ce mai rău: 13.215 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

Publicat: 18 sept. 2020
Franța o duce din ce în ce mai rău: 13.215 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore
Franța o duce din ce în ce mai rău: 13.215 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, Franța a înregistrat un număr îngrijorător de noi infecții su SARS-CoV-2: 13.215. Conform informaţiilor date publicităţii vineri de Direcţia de Sănătate Publică, acest număr a apărut în contextul testării pe scară largă a francezilor. Totodată, în ultima zi, au fost înregistrate 123 de decese.

În ultimele șapte zile, aproximativ 3.626 de bolnavi de COVID-19 au fost spitalizaţi, numărul crescând cu 403 față de ieri. Potrivit serviciului public de sănătate, 517 din numărul prezentat sunt la reanimare.

Cu toate acestea, proporţia persoanelor pozitive în raport cu numărul total de persoane testate a rămas stabilă, la 5,4%.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, au fost înregistrate 31.249 decese în Franța, dintre care 20.689 în mediul spitalicesc.

Record negativ la nivel mondial: S-a trecut pragul de 30 de milioane de infectări cu noul coronavirus!

Record negativ înregistrat la nivel nivel mondial, unde s-a trecut pragul de 30 de milioane de infectări cu noul coronavirus.

Mai mult de 30 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi 940.000 de decese asociate acestuia au fost înregistrate în întreaga lume de la finalul anului trecut, când noul coronavirus a fost depistat în Wuhan (China).

Potrivit site-ului Universităţii Johns Hopkins, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Statele Unite (peste 6,6 milioane), India (5,1 milioane), Brazilia (4,4 milioane) şi Rusia. Aceasta din urmă a depăşit recent pragul de 1 milion de infecţii.

Primele patru cele mai afectate ţări însumează peste 17,3 milioane de cazuri. Peru, Columbia, Mexic şi Africa de Sud urmează în lista statelor cu cele mai multe cazuri înregistrate. Cea mai afectată ţară europeană a rămas Spania, cu peste 625.600 de contaminări şi 30.405 decese asociate noului coronavirus.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Europa au fost confirmate 5 milioane de cazuri şi peste 228.000 decese, de la începutul pandemiei. În ultimele două săptămâni, numărul de noi cazuri s-a dublat în mai mult de jumătate dintre ţările europene. Numai în ultimele şapte zile au fost raportate peste 300.000 de noi contaminări.

Cât priveşte numărul deceselor, SUA au raportat 197.633 asociate SARS-CoV-2, Brazilia, 134.935, şi India, 83.198. China, ţara în care a izbucnit pandemia, a raportat până în prezent 90.294 de cazuri şi 4.736 de decese. Mai multe companii lucrează pentru dezvoltarea unui vaccin. Aproximativ 180 de vaccinuri-candidat sunt testate în lume, dar în niciun caz nu a fost încheiat studiul clinic.

În acelaşi timp, peste 150 de medicamente sunt cercetate pentru a identifica tratament pentru cei care au o formă severă de Covid-19. Dintre toate, a fost dovedit că steroizii salvează vieţi.

80 de școli din Franța, închise cauza creșterii cazurilor de infectare

După doar două săptămâni de la reluarea cursurilor, Franța închide peste 80 de școli, din cauza creșterii alarmante a numărului de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, și în zece universități au apărut cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv în facultățile de medicină.

Ministrul francez al Educației a rămas, totuși, optimist și a menționat că în sistemul preuniversitar sunt afectate doar 0,13 la sută din cele 60.000 de școli din țară. Chiar și așa, sunt afectate 2.000 de clase, iar cursurile acestora au fost suspendate.

„Aceste cifre sunt încă foarte mici. Este un început bun de an şcolar (…), cel mai bun posibil având în vedere criza sanitară. Avem aproximativ 1.200 de noi cazuri de elevi cu COVID comparativ cu săptămâna trecută”, a spus Blanquer amintind că, de regulă, „închidem o clasă în cazul în care există trei cazuri” de infectare.

Oficialii au raportat faptul că zece universități au în prezent cazuri confirmate cu noul coronavirus, chiar și unele facultăți de medicină. De exemplu, la Facultatea de Medicină din Montepellier, 60 de studenți au fost depistați pozitiv cu virusul COVID-19.

Adauga un comentariu