Coronavirus

Record negativ la nivel mondial: S-a trecut pragul de 30 de milioane de infectări cu noul coronavirus!

Publicat: 18 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Record negativ la nivel mondial S-a trecut pragul de 30 de milioane de infectări cu noul coronavirus
S-au înregistrat cele mai multe cazuri raportate într-o singură zi la nivel global

Record negativ înregistrat la nivel nivel mondial, unde s-a trecut pragul de 30 de milioane de infectări cu noul coronavirus.

Mai mult de 30 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 şi 940.000 de decese asociate acestuia au fost înregistrate în întreaga lume de la finalul anului trecut, când noul coronavirus a fost depistat în Wuhan (China).

Potrivit site-ului Universităţii Johns Hopkins, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Statele Unite (peste 6,6 milioane), India (5,1 milioane), Brazilia (4,4 milioane) şi Rusia. Aceasta din urmă a depăşit recent pragul de 1 milion de infecţii.

Record negativ la nivel mondial: S-a trecut pragul de 30 de milioane de infectări cu noul coronavirus!

Primele patru cele mai afectate ţări însumează peste 17,3 milioane de cazuri. Peru, Columbia, Mexic şi Africa de Sud urmează în lista statelor cu cele mai multe cazuri înregistrate. Cea mai afectată ţară europeană a rămas Spania, cu peste 625.600 de contaminări şi 30.405 decese asociate noului coronavirus.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Europa au fost confirmate 5 milioane de cazuri şi peste 228.000 decese, de la începutul pandemiei. În ultimele două săptămâni, numărul de noi cazuri s-a dublat în mai mult de jumătate dintre ţările europene. Numai în ultimele şapte zile au fost raportate peste 300.000 de noi contaminări.

Cât priveşte numărul deceselor, SUA au raportat 197.633 asociate SARS-CoV-2, Brazilia, 134.935, şi India, 83.198. China, ţara în care a izbucnit pandemia, a raportat până în prezent 90.294 de cazuri şi 4.736 de decese. Mai multe companii lucrează pentru dezvoltarea unui vaccin. Aproximativ 180 de vaccinuri-candidat sunt testate în lume, dar în niciun caz nu a fost încheiat studiul clinic.

În acelaşi timp, peste 150 de medicamente sunt cercetate pentru a identifica tratament pentru cei care au o formă severă de Covid-19. Dintre toate, a fost dovedit că steroizii salvează vieţi.

80 de școli din Franța, închise cauza creșterii cazurilor de infectare

După doar două săptămâni de la reluarea cursurilor, Franța închide peste 80 de școli, din cauza creșterii alarmante a numărului de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, și în zece universități au apărut cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv în facultățile de medicină.

Ministrul francez al Educației a rămas, totuși, optimist și a menționat că în sistemul preuniversitar sunt afectate doar 0,13 la sută din cele 60.000 de școli din țară. Chiar și așa, sunt afectate 2.000 de clase, iar cursurile acestora au fost suspendate.

„Aceste cifre sunt încă foarte mici. Este un început bun de an şcolar (…), cel mai bun posibil având în vedere criza sanitară. Avem aproximativ 1.200 de noi cazuri de elevi cu COVID comparativ cu săptămâna trecută”, a spus Blanquer amintind că, de regulă, „închidem o clasă în cazul în care există trei cazuri” de infectare.

Oficialii au raportat faptul că zece universități au în prezent cazuri confirmate cu noul coronavirus, chiar și unele facultăți de medicină. De exemplu, la Facultatea de Medicină din Montepellier, 60 de studenți au fost depistați pozitiv cu virusul COVID-19.

Aproape 1.700 de cazuri ieri, în România

Până ieri, pe teritoriul României, au fost confirmate 108.690 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Grupul de Comunicare Strategică a transmis un record nedorit de 110 cazuri noi de Covid-19 în județul Iași. Focarele de pe teritoriul județului au facilitat apariția acestor cifre îngrijorătoare. În ceea ce privește situația recăderilor au fost reconfirmate cu noul coronavirus la testare nu mai puțin de 41 de persoane.

Datele referitoare la numărul persoanelor declarate vindecate sunt indisponibile la acest moment, urmare a unor actualizări tehnice în sistemul de raportare și în aplicația de centralizare a datelor. Aceste date vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, imediat ce devin disponibile.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.679 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Adauga un comentariu