National

Fratele lui Ludovic Orban câştigă de două ori mai mult decât Premierul! E consilierul lui Klaus Iohannis

Publicat: 08 iun. 2020
Fratele lui Ludovic Orban, Leonard Orban
Fratele lui Ludovic Orban, Leonard Orban

Fratele lui Ludovic Orban, Leonard Orban, este din 2015 consilier al președintelui Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Leonard Orban are un salariu mai mare decât fratele său. Deși Ludovic este preierul României, Leonard câștigă mult mai bine decât acesta.

Leonard Orban este consilier prezidențial al președintelui Klaus Iohannis. În prezent se ocupă de chestiuni ce țin de afaceri europene, potrivit informațiilor regăsite pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Dacă după afișarea declarației de avere a premierului Ludovic Orban, din care a reieșit că ar fi cel mai sărac prim-ministru din toate timpurile. Acesta are un venit luanr de 3.083 de lei. Nuu putem spune același lucru despre fratele său, Leonard Orban. Fratele cu doi ani mai mare al premierului Ludovic Orban câștigă de două ori mai mult decât actualul prim-ministru.

Cine este fratele lui Ludovic Orban

Leonard Orban este cu doi ani mai mare decât premierul României. el a urmat cursurile Universității din Brașov. Și Ludovic Orban a urmat cursurile aceleiași unviersități. Leonard Orban este la bază inginer și economist. Parcursul său profesional nu l-a ținut departe nici de politică.

Între anii 2001 și 2005, fratele premierului a fost negociator adjunct și, ulterior, negociator șef al operațiunilor finale de aderare a României la Uniunea Europeană. Acest lucru i-a permis să se numere și printre semnatarii Tratatului de Aderare a statului român la comunitatea europeană, de pe 25 aprilie 2005, la Luxemburg.

În octombrie 2006, Leonard Orban a fost nominalizat drept candidat al României pentru funcția de comisar european, după ce Varujan Vosganian și-a retras candidatura.

A fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Europene, pe care ajunge să îl conducă, ulterior, timp de un an și patru luni, în perioada 2011-2012, în Guvernul Boc 2.

Leonard Orban a fost numit în 2015 consilier prezidențial al Președintelui Traian Băsescu. În prezent face parte și din echipa prezidențială a actualului președinte Klaus Iohannis, în chestiuni ce țin de afaceri europene, potrivit informațiilor regăsite pe site-ul Administrației Prezidențiale.

 

Adauga un comentariu