Culinar

Fructul care te ajuta sa ai o imunitate de fier

Publicat: 16 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fructul care te ajuta sa ai o imunitate de fier

Foarte hranitoare, rodia este un super aliment. Prin mineralele, vitaminele, fibrele, dar mai ales antioxidantii pe care ii contine, acest fruct este supranumit pe buna dreptate “fructul vietii”. Iar sucul de rodie tine la distanta bolile de inima, te scapa de stres si fortifica sistemul imunitar.

Datorita continutului de antioxidanti al rodiilor, acest fruct fortifica sistemul imunitar si ne ajuta sa evitam bolile, in special pe timp de iarna. Consumat toamna, sucul de rodie ajuta la prevenirea gripelor, a racelilor si a infectiilor.

Sucul de rodie este foarte benefic pentru ficat deoarece il fortifica si faciliteaza eliminarea toxinelor. Acest beneficiu se aplica si sangelui, pe care sucul de rodie il poate detoxifica si purifica. Consumul unui pahar de suc de rodie pentru o perioada de trei luni de zile imbunatateste circulatia sangelui. Fiind bogata in acid citric, potasiu si apa, aceasta bautura sustine eliminarea fluidelor in exces si functia renala. Consuma suc de rodie daca suferi de hipertensiune arteriala, hiperuricemie sau pietre la rinichi.

Sucul de rodie poate reduce nivelul de colesterol si previne declansarea unor boli ca hipertensiunea arteriala, daca este consumat de mai multe ori pe saptamana. Mai mult, iti reduce riscul de a suferi de ateroscleroza. Rodiile impiedica formarea placii ateromatoase pe peretii arterelor, prevenind rigidizarea acestor vase. Datorita continutului sau ridicat de potasiu, sucul de rodie este ideal pentru persoanele care sufera de hipertensiune arteriala. Acest suc contine oxid de azot si poate relaxa muschii, stimuland vasodilatarea si regland circulatia sanguina.

Daca bei suc de rodie dimineata, pe stomacul gol, iti vei imbunatati dispozitia, vitalitatea si abilitatea de concentrare. In plus, acesta poate reduce nivelul de anxietate si de stres. Sucul de rodie este un remediu antistres ideal pentru persoanele care sufera de insomnie sau oboseala cronica.

Adauga un comentariu