Local

Fuga miniștrilor USR-PLUS din Guvern îi lasă fără slujbe și pe politicienii ieșeni. Subprefectul Ștefan Tănasă și secretarul de stat Adrian Covăsnianu ar putea rămâne fără funcții

Publicat: 08 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fuga miniștrilor USR-PLUS din Guvern îi lasă fără slujbe și pe politicienii ieșeni. Subprefectul Ștefan Tănasă și secretarul de stat Adrian Covăsnianu ar putea rămâne fără funcții
Adrian Covăsnianu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, și subprefectul Ștefan Tănasă și-ar putea pierde funcțiile odată cu ieșirea USR-PLUS din Guvernul României

Singurii ieșeni din USR-PLUS cu funcție în Guvernul României ar urma să rămănă fără post. Adrian Covăsnianu, secretat de stat din Ministerul Transporturilor, dar și subprefectul Ștefan Tănasă ar putea rămâne fără funcțiile în care au fost propulsați de alianța USR-PLUS

Demisiile înregistrate de miniștrii USR-PLUS din Guvernul României îi afectează și pe ieșenii cu funcții guvernamentele. Doi dintre ieșenii din USR- PLUS ar urma să-și piardă funcțiile odată cu plecarea alianței de la guvernare.
Astfel, Adrian Covăsnianu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, ar urma să plece odată cu ministrul Cătălin Drulă din funcția pe care o deține la nivel central. În schimb, subprefectul Ștefan Tănasă va rămâne pentru câteva săptămâni în funcție, până la instalarea unui nou Executiv, dacă USR-PLUS nu va reveni la putere.

Ieșenii care își pierd funcțiile din Guvernul României

Demisia miniștrilor USR-PLUS înseamnă ieșirea de la guvernare a acestei alianțe politice. În cazul în care alianța nu va reveni la guvernare după moțiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu, configurația politică ar putea suferi modificări. Unul dintre cei ce vor fi afectați de ieșirea miniștrilor USR-PLUS de la guvernare este Adrian Covăsnianu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Adrian Covăsnianu a fost numit în decembrie 2020 pe funcția din minister de pe poziția de membru al unei asociații civice.
Ulterior, acesta s-a înscris în USR, devenind membru al acestei formațiuni politice. După 10 luni pe funcție, Adrian Covăsnianu este pe cale să plece din Guvernul României. Acesta nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere cu privire la acest aspect.

Subprefectul lui Cosette Chichirău poate pleca din Casa Pătrată

Un alt membru USR-PLUS care poate rămâne fără funcție este Ștefan Tănasă, actual subprefect al județului Iași. Acesta a fost numit în februarie 2021 în Casa Pătrată, ca urmare a intrării USR-PLUS la guvernare.
Ulterior, Ștefan Tănasă a devenit și liderul USR, după un simulacru de alegeri, el fiind, însă, „mâna dreaptă” a deputatului Cosette Chichirău. Până acum, Ștefan Tănasă a fost extrem de discret pe funcția din Prefectura Iași, el nefiind încă familiarizat cu problemele administrative ale județului.

Sume ascunse în declarația de avere

Junele Ștefan Tănasă și-a început mandatul din Prefectura Iași cu stângul. Subprefectul USR-PLUS nu a trecut mai multe sume prin declarațiile de avere anterioare sau le-a schimbat „după cum a bătut vântul”. Tânărul de 30 de ani din fruntea Prefecturii Iași a fost numit pe funcție ca o mare speranță, deși nu a fost o zi la un loc de muncă. Astfel, în momentul în care a ajuns subprefect, acesta a declarat un depozit bancar de 17.500 de euro. De precizat este faptul că, în declarațiile anterioare, acest depozit bancar nu era trecut nicăieri, astfel încât acest aspect ar putea fi cercetat de către Agenția Națională de Integritate.

Cât timp a fost consilier județean, el nu a declarat acest cont bancar, mai ales în condițiile în care nu a avut un loc de muncă anterior. Tănasă a fost un simplu secretar de birou în USR-PLUS, veniturile de pe urma acestei așa-zise „funcții” fiind infime.

Adauga un comentariu